Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (520 words)

Кои са вечните детски играчки?

--

Днес всичко е по различен начин. Технологиите почти превзеха живота ни и дори не можем да си го представим без тях. Днешните деца не се забавляват по този начин. Те не познават удоволствието от това да играеш навън, без да се спираш или пък да се излежаваш под синьото небе. И все пак, има играчки, които въпреки технологията и времето, ще останат актуални за бъдещите поколения и в тази статия ще поговорим именно за тях.

Стъклени топчета

Те винаги ще останат приятен спомен за вече порасналите деца и могат да се превърнат в такъв за сегашните. Извадете кутията си с топчета, прочетете правилата и се забавлявайте заедно. Хубавото на тази игра е, че може да се игра и вкъщи, и навън.

Конструктори

Няма дете, което да е имало LEGO и да не е било влюбено в него. Тези тухлички, които не познават граници на въображението, са били любими преди, любими са и сега. С тях детето може да създаде своя собствена реалност, която да се движи по негови правила. А всичко това е добавено и от пъстри цветове. Какво повече му трябва на едно дете?

Цветен пумпал

Това е онзи пумпал, който когато се завърти, се получава чудна цветна картина. Такива играчки винаги ще предизвикат интерес в децата и с тях те няма да скучаят.

Металните колички

Почти всяко едно дете от миналото е колекционирало метални колички, които са будили удивление в другите деца. А дали ще можете да запалите детето си и то да направи по-голяма колекция от вашата? Нищо не пречи да опитате и да се забавлявате заедно.

Сапунени мехурчата

Няма дете, което да не е играло с тях навън или пък да ги е правило в банята. Те будят приятни спомени у възрастните, а днешните деца могат чрез тях да усетят вкуса на детството без технологии.

Плюшени играчки

Всяко дете има своята плюшена играчки или кукла. Ако пазите вашите, можете да му покажете и да сравните как е било ваше време и как е сега.

Пъзелите

Пъзелите имат своето особено място в историята на детските играчки и са полезни, както преди, така и сега. Почти няма дете, което поне веднъж да не е редило пъзел. Освен, че задържат вниманието с часове наред, те също така развиват и ключови умения, които ще са необходими през целия живот.

„Не се сърди човече“

Кой не познава класическата игра „Не се сърди човече“? Тази игра е истинска класиха, разсмивала е и натъжавала много деца. Може би и вие имате спомени, които пробужда и можете да ги разкажете. А защо не и да поиграете на нея.

Патето за баня

Това е онова гумено жълто пате, което всяко дете обожава. Ваната без него пък е немислима и независимо какви смартфони има за забавление на децата докато се къпят, жълтото пате ще си остане класика.

Динозаври

Динозаврите винаги са предизвиквали удивление в децата. Може би това се дължи на огромните им размери или пък на цветовете. Каквато и да е причината, безспорен факт е, че и до днес децата си ги обичат.

Сигурно можете да допълните списъка с още игри. Направете го и е очаровате детето си, но и ще го забавлявате.

Източник: detskiigrachki.com

0
Офис контейнери – защо се използват?
Дайте Червен картон на хлебарките.