Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (643 words)

Панталонът- свободата да бъдеш жена

От зората на човечеството и мъже и жени носят свободни дрехи, наподобяващи рокли. В началото на човешкото развитие тези дрехи са обикновени роби, с права кройка, които предполагат свобода на движение. По- късно, мъжете започват да носят панталони, които в последствие се превръщат в „мъжка дреха ”. Но роклите като не само основно, но и единствено облекло, се запазват като част от гардероба на жените столетия наред и едва в средата на 70-те години на 20в. биват изместени от титулното място от панталоните. Защо толкова късно?

Защото с началото на хипи движението, жените започват да търсят свобода на своите движения, свобода на изразяване, свободата да бъдат жени. И противно на очакванията, не роклите, а панталоните дават тази свобода. Защото панталоните имат ред предимства пред роклите.

Свобода на движението

Ежедневието на всяка жена е безкрайно динамично, изпълнено с движения. Домакинство, домочадие, работа, ангажименти- те всички изискват непрекъсната физическа активност. Която при роклите, в зависимост от модела, може да бъде силно ограничена. Панталоните позволяват да се правят плавни движения, без притеснения за разкриване на прекалено много от неподходящи части на тялото. Няма опасност от усукали се поли на роклята, от закачането им някъде, от разголване.

Комфорт

. В зависимост от материята, те могат да държат прохладно през лятото и топло през зимата. През лятото предпазват от протриване на бедрата, а през зимата от проникване на студен въздух и раздразнения на кожата.

Изграждат по-сериозен аутфит

Съществуват места и ситуации, където и когато една жена бива по- сериозно приета облечена в подходящ панталон, отколкото в рокля. Панталоните позволяват на дамите да излязат от своята роля на нежни половинки и да си придадат по- сериозен и „по- тежък” вид.

Свобода на изразяване

Панталоните дават по- голяма свобода на изразяване на собствения стил на една жена. Те могат да се комбинират с риза, блуза, тениска, топ и да се създаде разчупен аутфит. При роклята обикновено по- нестандартен или различен външен вид може да се постигне единствено с аксесоари. В това отношение, при панталоните възможностите са неограничени, вариантите за комбинации- също.

По- привлекателен външен вид

Противно на нагласите на обществото от преди десетилетия, не роклите, а панталоните са дрехите, които могат да създадат привлекателен външен вид. Панталоните могат да очертаят извивките на жената, където и колкото е необходимо, в зависимост от модела да покажат най- хубавото от тялото ú, да скрият деликатно някои недостатъци, да наблегнат на красивите части от анатомията на една дама. При това като оставят всичко леко прикрито, деликатно загатвайки какво се крие отдолу.

Самочувствие

Подсъзнателно, много жени придобиват самочувствие, когато са облечени в панталони. Те се чувстват по- силни, еманципирани, по- можещи и определено в тяхното поведение и самооценка се наблюдава положителна промяна. Увереността, която носенето на панталон може да даде на една жена, не може да се сравни с нищо друго. Все пак, как една дама да не се чувства по- уверена, когато може да се движи свободно, да има по- сериозен външен вид, да се чувства комфортно в панталона си?

Панталоните са естествено продължение на роклите и полите в дамския гардероб. Времената се променят, ангажиментите на жените стават по- големи, от нежна половинка на човечеството те започват да изземат доста от фунцкиите на мъжете и постепенно да се превръщат в силна половинка. Тази промяна изисква промяна и в гардероба и приоретизиране на панталоните пред нежните дамски рокли. Защото ако роклята е символ на женствеността, то панталонът е символ на свободата да бъдеш жена, да правиш избор и да изразяваш себе си по начин, който не мъжката част от обществото е определила, а самата жена е определила. И да се знае- панталонът отдавна не е запазена територия на мъжете. Дамите отдавна са окупирали тази част от гардероба, префасонирали са го спрямо своите нужди и желания и му се наслаждават с пълна сила- като ежедневно облекло, като домашна дреха, като бизнес дреха, дори и като официална дреха, когато е с подходяща кройка и от подходяща за целта материя.

0
5 зодии двойки, които ще имат богат живот
6 Стъпки по време на ексфолиране на лицето вкъщи.