Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (624 words)

Пране на килими и грижата за тях

4

Килимът прахоуловител ли е?

 „Вярно ли е, че килимите са прахоуловители?“ - ти питаш. "Сигурен!" - ние ще отговорим, но не бързайте да се хващате за главата и да премахвате всички пухкави покрития от пода.

В крайна сметка килимите наистина събират прах, но това е основната им полза. Ако все още не разбирате как е възможно това, ще ви разкажем всичко. Доверете с на професионалистите в бранша за машинно пране на килими в Благоевград!

Килимът е прахоуловител

Прахът е името на най-малките органични и минерални частици, които се привличат една към друга и се слепват в сива маса. Прахът, който виждате у дома, е 80% люспи от кожата, а изобщо не от улична мръсотия и частици текстил.

 Прахът се утаява и покрива всички хоризонтални повърхности - мебели, подове, первази, домакински уреди. Ако нещата са по-лесни с мебелите, уредите и первазите на прозорците, то прашните подове са голяма заплаха за вашето здраве. Преминавайки върху ламинат или линолеум, вие „нарушавате“ прашното покритие, то се издига във въздуха, откъдето навлиза в белите ви дробове.

 И така, каква е ползата от прахоуловителя за килими?

Той надеждно запечатва праха вътре в купчината си и не го отделя навън, дори когато ходите по него. Килимите ви позволяват значително да намалите честотата на почистване на къщата, без да навредите на здравето на семейството си.

Кои килими най-добре улавят праха?

Килимите с дълбока купчина са най-подходящи за запечатване на прах. Те са станали модерни от дълго време и само набират популярност всяка година. Такива килими се наричат ​​рошави (от английската дума "shaggy", в превод "рошав").

Мъхеста купчина може да бъде до седем сантиметра! Благодарение на тази дължина килимът изглежда много голям и обемен, но в същото време остава мек, пухкав и безтегловност.

Прахът попада в самата основа на дългата рошава купчина, откъдето не е възможно да излезе. Така че, можете да седнете на меката повърхност с цялото семейство и пак да дишате чист въздух без прах!

Други полезни свойства на килимите

Килимите не само правят въздуха по-чист. Текстилното покритие също така перфектно регулира влажността в помещението. Купчината абсорбира излишната влага и когато стаята, напротив, стане твърде суха, я връща във въздуха. Знаете ли, че килим, изработен от естествени материали, е способен да абсорбира влагата до една трета от собственото си тегло, като същевременно остава напълно сух!

Добавете към тези полезни свойства отличната звукоизолация, защита от студа и, разбира се, естетиката и комфорта, които създават килимите.

Килимът е вашият полезен и уютен помощник!

Трябва ли да се перат килимите и колко е скъпо?

За тези, които се грижат за чистотата и комфорта в дома си, отговорът на такъв въпрос като „Трябва ли да измия килима?“ очевидно. Килимът е вид филтър, който абсорбира прах, косми от домашни любимци и различни замърсявания.

Когато възникне въпросът за необходимостта от премахване на мръсотията от килима, най-добрият изход е да се свържете с професионалист. Почистването на килима у дома не е толкова ефективно.

С помощта на модерна прахосмукачка можете да премахнете само част от мръсотията от горния и средния слой на купчината. По-голямата част от мръсотията все още ще остане в долния слой, а при повърхностно почистване има шанс още повече да се вкара мръсотията в долния слой на килима.

Голям предмет или предмет с дълга дрямка не може да се измие в банята или да се почисти добре на място. Освен това можете да сгрешите при избора на препарат и килимът ще бъде безнадеждно повреден.

Предимствата на прането на килими в специално оборудвана работилница са очевидни. Само в този случай можете да бъдете 100% сигурни, че е извършено дълбоко почистване на купчината, пълно обезпрашаване, озониране за отстраняване на микроби, бактерии и акари, висококачествено издигане на купчината и изсушаване.

Това е гаранция, че вашият продукт ще бъде почистен с високо качество и ще остане в оригиналния си вид.

0
Какво трябва да имате предвид при избора на мебели...
Жълтият цвят в интериора на спалнята