Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (736 words)

Ползи от транспортния бизнес

23

Не всяко семейство или дори организация могат да си позволят да имат камион или транспорт със специално предназначение (за транспортиране на замразена храна, стъкло и т.н.), тъй като автомобил трябва да бъде закупен, поддържан и съхраняван някъде.

Но бързо и умело доставяне на стоки от една точка до друга в града или извън нея се изисква доста често, търсенето нараства експоненциално. На помощ идват транспортни компании, които предоставят товарни и спедиторски услуги.

За бизнеса можете да изберете една от посоките:

Собствен автопарк с камиони.

В този случай можете да предоставяте услуги на физически лица (преместване, доставка на мебели, оборудване), индустриални компании (доставка на пясък, трошен камък, дъски, дървета, осигуряване на трактори, дълги дължини), юридически лица (доставка на стоки от склад на едро до търговски обекти, преместване на архиви или офиси).

Спедиторска фирма.

Избирайки тази посока, ще действате като посредник - не е необходимо да имате автопарк. Базата от превозвачи е попълнена, клиентите се търсят. Разходите са минимални: офис, заплата на диспечера (можете да бъдете себе си), реклама.

Спедиторска компания, която комбинира двете посоки и се занимава с възлагане на външни изпълнители (сътрудничество с предприятия от същия транспортния профил въз основа на договор). Имате собствен автопарк, но ако точката за доставка е отдалечена или има недостиг на автомобили, се обръщате към частни превозвачи и сами предоставяте такава услуга.

Първият вариант е оптимален за предприемачи, чийто начален капитал ще може да покрие разходите за автомобили (дори наети или наети), площта на паркинга, заплатите на шофьорите, мениджърите, диспечерите в цялата страна (въпреки че често работят за процент).

Можете да започнете с един камион с товароносимост 1-1,5 тона, да се качите сами зад волана и да се справите без щатни работници, но тогава не бива да очаквате големи доходи и бърз растеж.

За да спестите пари в транспортна компания с повече от 15 единици оборудване, можете да организирате свой собствен сервиз или да сключите изгоден договор с най-близката гара. Автомобилната застраховка също ще бъде печеливша при дългосрочен договор с лична отстъпка.

 Ще получите допълнителни приходи от свързани услуги: ескорт на товари, доставка от врата до врата, разтоварване на стоки до местоназначението, опаковане, застраховка, експресна доставка, SMS известия за състоянието на поръчката

Предстоящи разходи

За да стане бизнесът силен и да носи уверен доход, е необходимо напълно да оборудва автомобилния парк с превозни средства за различни цели:

"Газели" -фургони. За услуги, ограничени до град или регион, можете да закупите няколко различни вида газели: самур, товарен, подсилен, удължен, страничен, пирамида, катюша, фермер. Спестява се пространство и пътни разходи, само "бързи" поръчки.

  • Тентовани камиони.
  • Хладилници.
  • Термични кабини.
  • Камиони с бордови камиони.
  • Трактори.
  • Автотранспортери.
  • Тралове.

Избирайки тясна посока на транспорт, можете да се ограничите до един вид транспорт. Струва си да се съсредоточим върху търсенето от местния потребител. Най-близките строителни компании, хранителни заводи, големи магазини на едро ще могат да станат основните клиенти за индустриален и температурен транспорт, автокъщи - за автомобилни превозвачи.

В допълнение към самия автопарк ще се изисква площ за настаняване на автомобили - по-добре е да наемете или самостоятелно да оборудвате кутии за всяка кола, в които можете да инспектирате, ремонтирате, разтоварвате и товарите. Може да бъде и открит паркинг със съседен офис и склад.

Персонал

В транспортния бизнес квалификацията на персонала, особено на шофьорите, е определяща характеристика на качеството на услугите. Броят на шофьорите зависи от броя на автомобилите, графика на компанията, разстоянието на полетите: за да се изключи времето за пропуски, 2 шофьори на камиони едновременно отиват на дълго пътуване.

Ще ви трябват и механици и техници, които да извършат инспекция и диагностика преди заминаването. Ще ви трябват търговски мениджъри за комуникация с клиенти, получаване и обработка на поръчки, рекламни мениджъри, диспечери за компетентната организация на маршрутите и логистиката, спедитори за ескортиране на стоки.

Едно от важните звена в щата ще бъде медицински специалист, който ще проведе предпътен преглед на шофьорите. Ако в държавата има малко шофьори, тогава целесъобразността на личния лекар отсъства - тогава е по-добре да сключите споразумение с медицински център. За счетоводството ще ви трябва счетоводител, за мениджмънта - директор (можете да бъдете и вие).

Промоция на бизнеса

Мащабът на маркетинговата компания зависи от посоката на транспортната компания и нейния "размер". Ако целта ви е пресичане на апартаменти и офиси и в автомобилния парк има само няколко коли, тогава ще бъде достатъчно редовно да публикувате реклами в местните вестници, на безплатни и платени табла, брошури, листовки в нови сгради, публикуване на реклами на спирките, входовете.

Месечни абонаментни такси за счетоводно обслужване на международна транспортна фирма

0
Съвременните рафтове и шкафове за баня – функциона...
Огнено шоу