Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (511 words)

Поглед в бъдещето на електропастирите

epastiri

Знаете ли, че вече не е нужно, да изразходвате огромно количество енергия, за да пазите животните си, когато ги заведете на паша. Това се дължи на възможността да използвате електропастири, с чиято помощ да предотвратите бягството на добитъка. Тези иновативни технологии са изградени от енергизатор и ограда, по която тече електричество. Токът не е толкова силен, за да навреди на животните, но ги научава да стоят в зоната за паша, без да бягат от нея.

Лесни за използване от животновъдите

Монтажът на електропатир не представлява трудност. Общо взето комплектът включва устройството, което захранва ограда или въжета с ток, колчета, изолатор и някои други аксесоари, като например предупредителна табела, която да уведоми хората, че по оградата минава ток. Монтирането на съоръжението може да стане бързо, стига да се следват инструкциите.

В наши дни много фермери вече се сдобиха с електропастири, като заложиха на качествените марки, които се предлагат от https://elektropastiri.com. Това е сайтът, от който може да се направи поръчка не само на технологията, но и на допълнителни компоненти и аксесоари. Принципът на работа не е сложен, а продуктът ще Ви спести време, сили и пари. Само си помислете, колко хубаво би било, някой да Ви отложи от трудната работа да контролирате животните във фермата.

Имайте предвид, че електропастири се използват не само за контрол на добитъка, но и са много полезни за спирането на прииждащи диви животни към фермата Ви. Досегът им до електрическите огради ще предпази вашето стадо от хищниците, които ще избягат и ще се научат да не посещават отново това място.

Достъпни цени

Ако си мислите, че електропастирът е прекалено скъпо удоволствие, то тогава грешите. Предлагат се продукти с различна мощност и големина на огражденията спрямо нуждите Ви. Цените започват от 300 лева и стигат над 1000 лева за по-големите ферми и изисквания. В случай, че си направите една проста сметка, ще стигнете до извода, че електропастирът може да Ви спести куп пари, предвид цените на добитъка – кравите, козите и овцете. Дори само едно избягало животно ще Ви струва половината цена на устройството, така че инвестицията определено си заслужава.

Добрата вест е, че можете да поръчате електропастири, независимо в кой град се намирате. Те са достъпни в множество онлайн магазини, като поръчките се извършват, без значение от населеното място. Удобството на електронното пазаруване е свързано и с монтажа на техниката. Вие имате възможност да поръчате не само електропастир, но и неговото монтиране на място. И, ако още се колебаете, дали да се доверите на тези технологии, то просто можете да опитате.

Няколко обобщителни думи

Надяваме се, че сте разбрали, как работят електропастирите, откъде да ги поръчате и каква е цената им. По-горе описахме какво представляват тези безценни устройства за животновъдите, като целта ни е да облекчим работата на много хора в България и не само. Разбира се, можете да се възползвате и от няколко устройства, които да монтирате на различните Ви обекти. Бихме се радвали, ако сме успели да допринесем за по-голямото Ви спокойствие, след като обяснихе, че има кой да Ви отмени на полето. Вярваме, че сме успели да бъдем от полза и Ви желам късмет.

1
Огнено шоу
Всичко за плоския покрив и неговите плюсове и мину...