Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (570 words)

Сватбен фотограф

Организирането на мечтаната сватба перфектно не е лесна задача. Вече знаете, че гаранцията за успех е правилният избор за сватбени професионалисти и сватбен фотограф, които всъщност ще създадат сватба за вас. И една от ключовите фигури тук е фотографът.

Днес ще разгледаме темата: Как да изберем сватбен фотограф.

Най-вероятно елементът „търсене на фотограф“ в списъка ви за сватби е сред първите и най-важни. И е правилно. И за да знаете точно какво да търсите при избора на сватбен фотограф, ви предлагаме няколко съвета от Nino Lo Bardo, признат майстор на сватбената фотография от Италия.

Нино е роден в Сицилия, снима сватби от 30 години и с право е считан за един от най-добрите сватбени фотографи в света. Пътувайки с камерата си в различни страни и континенти, той увековечи много сватби от различни култури и региони. И любезно продължава опита си с вас. Ето няколко абсолютно необходими неща, на които Нино иска да обърне внимание при избора на сватбен фотограф.

Опитът

Сватбената фотография е напълно отделен и напълно независим жанр на фотографията. И много, много конкретно. Така че възможността за работа с камерата и уменията за обработка на снимки не са достатъчни. Основната характеристика на добрия фотограф е способността да улавя важни емоционални моменти. Опитен сватбен фотограф няма да пропусне нито един важен момент от вашата сватба, нито една емоция; той не просто снима, той създава прекрасни спомени - за вас. Снимките му ще отразяват вашата сватба точно по начина, по който искате да я запомните.

Емпатия Необходима е

лична среща с фотографа. Трябва поне малко да се опознаете и да разберете дали този човек ви подхожда, неговия стил на работа, дали добре ви разбира и вашите желания. Когато планирате сватба в чужбина, срещата с фотограф може да ви се стори трудна и скъпа задача, но в действителност не е така - имате Skype! Комуникацията чрез Skype ще ви позволи да формирате мнение един за друг. Фотографът трябва да ви съчувства, да разбира вашите желания и вашия вкус. И - да, взаимното съчувствие също е много важно.

Стил

Разбира се, преди да вземете решение, трябва да разберете стила на фотографа. Погледнете работата му, вижте сватбите, които е снимал. Помислете дали на вас лично ви харесва? Този стил отговаря ли на вашия сватбен стил? И най-важното: искате ли вашата сватба да изглежда на снимката точно в този стил?

Общуване

Организацията на вашата сватба ще продължи няколко месеца и през това време много подробности ще се променят - и това е съвсем естествено! Но е много важно фотографът да знае за всички тези промени - как ще протече сватбата, дали е имало промени в този минг и т.н.

Това са най-важните моменти.

Два сватбени подхода

Някои фотографи пускат процеса на снимане. За тях не е толкова важно къде и как да стрелят, целта им е да печелят колкото е възможно повече. Те имат определен шаблон, според който снимат постоянно и няма абсолютно никакъв творчески растеж.

 Други фотографи, напротив, искат да снимат по-красиви сватби, които обръщат внимание на стил, декор и организация. Но при такива сватби изискванията са различни. За да отговарят на тях, фотографите трябва да работят много върху себе си.

И точно тази сложност прави този снимачен жанр толкова невероятно интересен. Но ако за вас сватбената фотография е само пари, а не нещо повече, тогава бързо ще се превърне в скучно дело и ще ви омръзне.

Ако за вас сватбена снимка е просто печелене на пари, тогава тя бързо ще се отегчи

1
5 СЪВЕТА ПРИ ИЗБОР НА ПРАВИЛНИТЕ МЕБЕЛИ ЗА ВАШИЯ Д...
Освновни грешки при сватбени снимки