Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (540 words)

Защо e толкова скъпо? Размисли за сватбения бюджет

Цени за сватбена фотография и още...

В тази статия ще разгледаме кои са основните опорни точки за цената на фотографските услуги и от какво се определят, качество, обработка, работа и т.н. Повече в статията.

Смятате ли, че цената на услугите за сватбени изпълнители е неразумно висока? Днес ще се опитаме да разберем от какво се състоят цените на техните услуги.

Сватбата не е само един ден


Най-голямото погрешно схващане на булките е, че сватбените изпълнители получават парите си само за работа на сватбата. Но вашият организатор на сватби се подготвя за тържеството поне 2-3 месеца с вас, а декораторът не само подрежда заведението директно в деня на празника, но и дълго време развива стила, подбира декора, купува необходимите материали.

Работата на сватбения фотограф и видеограф е не само в самата снимка - след сватбата те ще имат дълги часове подбор и обработка на заснетия материал, плюс подготвителна работа: те трябва предварително да проучат мястото на снимане и да обмислят неговия сценарий.

Вземете предвид времето, което изпълнителите прекарват за среща с булката преди сватбата, общение в социалните мрежи и телефонни разговори.

Първото нещо, което трябва да разберете за всички изпълнители на сватби е, че тяхната работа никога не е ограничена до един сватбен ден.

Качество и цена на сватбената фотография

Всеки професионален сватба е отговорен за качеството на свършената работа. За да сте доволни от декора на зоната на церемонията, развлекателната програма, снимки от сватбата, изпълнителите трябва постоянно да се развиват, да са запознати с модерните сватбени тенденции и да се развиват професионално.

Професионалното обучение на специалисти по сватби (различни семинари, майсторски класове, творчески стрелби) е неразделна част от тяхната работа, което изисква значителни финансови инвестиции от тях. Естествено, в крайна сметка всичко това се отразява на цените. Съответно, колкото по-ниска е цената, толкова по-вероятно е нивото на професионално умение и обучение на един или друг специалист.

Материали / технологии

Доста често булките се изненадват от цената на сватбените декоратори, без да мислят, че по-голямата част от оценката е цената на самия декор, а не работата на професионалист. В допълнение, окончателната цена на сватбения декор и флористиката до голяма степен зависи от желанията на двойката.

Цената за изпълнение на тези желания може да варира значително и в резултат на това ще получите доста подобни снимки. Не можем да забравим за сватбените гримьори и прически, които инвестират в най-висококачествените и доста скъпи продукти за грим и стайлинг, така че в деня на сватбата да сте 100% уверени в своя имидж. Това включва и разходите за професионално оборудване на фотографи и видеографи, което трябва да се актуализира редовно, за да се подобри качеството на работа.

Реклама 

Намерихте ли вашия организатор на сватби чрез директория с изпълнители или видяхте реклама на неговите услуги в блог за сватба? И за да оцените работата на фотографа, погледнахте портфолиото на неговия уебсайт? За да поддържа непрекъснат поток от клиенти, професионалистът трябва да инвестира в реклама и развитие на своите групи в социалните мрежи, в проектирането и плащането за хостинг на личен уебсайт и т.н. Това, разбира се, се отразява на цената на услугите му.

Само тези изпълнители, за които сватбите са по-склонни да бъдат хобита, отколкото работа на пълен работен ден, не се инвестират в реклама и в този случай нивото на техните услуги ще бъде по-ниско.

1
Авточастите - какво трябва да знаем, когато пазару...
Страхотни приспособления за кола, които всеки шофь...