Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (519 words)

Блиндирани входни врати за апартамент

blindirani_vhodni_vrati_Erengi

Домът

Домът е храма на нашето семейство, на нашите деца. Човек винаги трябва да се стреми да създава атмосфера на комфорт, където да се отмаря след дълъг и изморителен ден. Атмосфера на спокойствие, където цари мир и хармония. Най-вече - атмосфера на сигурност, където ние и децата ни се чувстваме защитени, където никой не може да ни нарани.

Блиндирани входни врати за апартамент.

Входната врата

Несъмнено първото нещо, което може да ну хрумне, когато става въпрос за сигурността на жилището, апартамента ни е качеството на входната врата. Разбира се, от значение е и дали достъпът до сградата, където живеем е ограничен, с портиер или без, с камери или не, но от входната врата започва нашето лично пространство, където никой нежелан няма право да прекрачи. По-принцип, ако живеем на открито място, производителите на врати и охранителни системи предлагат да се постави метална врата със повече брави на заключване, две или три, в зависимост от желаното ниво на сигурност. Дори е възможно и интегрирането на електронни системи за достъп за допълнително контролиране на достъпа. Обаче е факт, че колкото повече от горепосочените елементи и системи желаете да включите, толкова по-скъпа ще стане крайната цена на вратата. Разбира се, щом става въпрос за сигурността на къщата, не трябва да се прави компромис, но при апартаментите нещата не стоят по същия начин. Тук блиндираните входни врати са един добър и икономичен избор.

Блиндирани входни врати за апартамент

За разлика от къщата, апартаментът не е толкова подвластен на атмосферните характеристики на региона и затова можете спокойно да се замислите за една добра блиндирана врата. На пазара има доста видове с красив дизайн, качествена изработка и евтини цени. Вратите са с добре изработени крила, а вътре е поставен метален лист който затруднява пробиването на вратата. Можете също така да си изберете от различни нива на сигурност, двустранен или тристранен механизъм на заключване, скрити панти и т.н. Някои фирми дори предлагат и опция да за машинно или ръчно изработени орнаменти, които ще придават една голяма доза уникалност на вашата врата. 

Размер на вратата

Има голям спор между производителите и търговците на врати какви са стандартните дебелини и височини на вратите. Затова повечето фирми казват директно какви размери предлагат от отделните си модели. Имайте в предвид, че ако не сте взимали размери досега е много вероятно да се объркате и след това ако на сляпо поръчате врата по Интернет, тя пристига и може да се окаже, че не съответства с размерите. Затова най-искрено Ви препоръчвам да се разберете с фирмата, от която сте си избрали врата, да дойде и да вземе размери на място. Това е най-сигурния и безопасен вариант, тъй като една евентуална грешка може да се окаже доста скъпа в бъдеще. Дори и взимането на размери да оскъпи малко поръчката, пак си струва пред задаване на грешни размери. Имайте в предвид, че ако вашите размери са по-големи от стандартните, които има на пазара, вашата врата може да излезе по-скъпа. Предлагам да погледнете за български производител, който може да вземе размери на място, да произведе вратата, която ще е за вашия апартамент и да ви я монтира. Правите поръчка и не се занимавате с допълнителна работа.

1
Авточастите и какво трябва да знаем
7 съвета при избора на бракоразводен адвокат