Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (707 words)

Най-добрата храна за вкъщи в София след тежка нощ

Столицата ни се превръща все повече и повече в притегателен център за нощен живот не само за нашите сънародници, а и за множество чужденци от Европа и цялата планета.

Баровете, клубовете, дискотеките и, в топлите месеци, откритите пространства предоставят огромни възможности за приятно прекарване, полято с обилни количества алкохол. Блаженството, когато слънцето се скрие, обаче често отстъпва на свирепо главоболие при срещата с новия ден и тогава едно от спасенията е доставката на храна за вкъщи в София.

Изборът на спасителната манджа е цяло изкуство и отнема години, за да се подберат точните заведения, откъдето да си поръчаш, когато моментът на живот и смърт неминуемо настъпи. Мазното хапване помага за абсорбирането на алкохола от организма, но помнете, че на първо място трябва да е пиенето на много вода веднага след събуждане… а при възможност (и още относително ясно съзнание) и точно преди лягане.

АМЕРИКАНСКИЯТ ЛЕК – ПИЦАТА
Статистическите проучвания сочат, че в САЩ лекуват махмурлука си с пица. Съществуват вече множество пицарии, които предлагат отлично качество и удобна доставка на храна за вкъщи в София. Една от тях е Victoria, която вече над 20 години е гаранция за задоволство на клиентите си. Поръчка от там може да се направи както по телефона, така и онлайн в техния уебсайт, а ако тя е на стойност над 10 лв., доставката е безплатна. Представете си само как ви удря свирепият глад, който може да нанесе съкрушителния удар над гаденето ви, и знаете, че след минути до вратата ви ще дойде съвършената комбинация от тесто, доматен сос, кашкавал, бекон, кисели краставички, топено сирене, халапеньо чушлета и за разкош едно пльоснато яйце отгоре. Същинска поезия, съгласни ли сте?

Денонощната доставка е предимството на друг добър вариант за борене на пиянския глад – Pizza XL. Ако поръчате пица от 45 см. и 70 см., доставката на храна за вкъщи в София е безплатна, което не важи за изброените на уебсайта райони с цена на услугата 6,00 лв. – все извън границите на столицата. Ако успеете да хапнете някое парче още преди лягане, гарантирано ще ви е по-леко на сутринта.

АРАБСКИЯТ ЛЕК – ДЮНЕРЪТ ИЛИ СУДЖУТО
Още от 1990-те години всеки уважаващ себе си столичанин имаше традицията на път за черно парти, „Метрополис“ или друго събитие да се подкрепи с един дюнер от „Мимас“, а често минаваше оттам и после на път към дома. Изумителното съчетание на прясно изпечено месо плюс картофки, зеле, кетчуп, млечен сос и други съставки са идеалната комбинация за алкохолна вечер и махмурлийска сутрин. Доставката на храна за вкъщи на тази верига е безплатна, а към дюнера не се свенете да добавите пържени картофи с кетчуп и майонеза – тази комбинация е стопроцентовият убиец на пиянския глад. Ако пък искате да промените леко традицията, заменете дюнера с пикантно суджу. Лютивината в каймата му плюс хрупкаво изпеченото хлебче и киселите краставички ще ви върнат жаждата за живот.

МЕКСИКАНСКИЯТ ЛЕК – ТАКОТО ИЛИ БУРИТОТО
Мексиканците знаят какво е да те боли глава в текила изгрев след бурна текила нощ, така че можете спокойно да им се доверите в търсенето на лек срещу пиянския глад. Доброто бурито или тако с кайма, халапеньос чушлета, люта салца, домати и царевица може да съживи и недоспал си приживе мъртвец. Препоръчителен вариант е Сеньор Бурито, които осъществяват доставка на храна за вкъщи в София.

КИТАЙСКИЯТ ЛЕК – ЛЮТО-КИСЕЛАТА СУПА И НУДЛИТЕ
Китайската кухня е пълна с пикантни и мазни ястия, които да утолят свирепия глад на честния труженик на алкохолния фронт. Отличен лек е люто-киселата супа, която идеално се съчетава за целта с ми фен с къри или ми фен с три вида месо (ястия на основата на оризови нудли). Мън Фу Юен е точното място за поръчка на китайска храна за вкъщи в София и не се колебайте да ги потърсите в момент на крайна нужда от спасителен пояс.

МОДЕРНИЯТ ЛЕК - БУРГЕРЪТ
На пъпа на столицата изникнаха едно след друго куп местенца за хапване на сочни бургери, а те са чудотворен лек за махмурлука. Нашето последно предложение от списъка с животворна храна за вкъщи в София след тежка нощ е ултралютият Road To Hell на The Burger Faktory. Леле, това изяждащо всичко по пътя си чудовище ще ви даде сили да скочите от леглото и да надбягате и нахранен от руска допингова лаборатория Юсеин Болт.

2
Как некоректните фирми за изработка на сайт подвеж...
Как да изберем подходящо зарядно за акумулатор и к...