Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (468 words)

Как да изберем качествена пералня - препоръки от Техно Микс

Какво трябва да знаем при избора

Винаги на първо място стои решението, дали да вземем нова качествена пералня или да купим втора ръка? Новата е по-скъпа разбира се, но пък тя има по-продължителен жизнен цикъл на употреба и гарантирана функционалност.

Моделът втора ръка е значително по-евтин, но гаранция за правилната функционалност няма.

Какво означава инверторна пералня

Най-общо и разбираемо, инверторната пералня е значително по-икономична от обичайните модели. Тя консумира около 20% по-малко електроенергия и има други допълнителни предимства, като:

  • значително по-безшумна е - генерираният шум е в диапазона от 53 до 76%. Това се дължи на безчетковия двигател, развиващ до около 1600 об в мин, при което прането буквално излиза сухо;
  • използва до около 10% по-малко вода - вероятно това не е силен аргумент з{KomentoDisable}а голяма пестеливост, но при използващите активно пералнята машина, на годишна база, това си е доста добър показател;

по-дълготраен инверторен двигател - поради специфичната си конструкция, този мотор няма износващи се части, като четки, и неговата дълготрайност е значително по-голяма.

Какво означават символите на пералнята

Символите при отделните марки обикновено са обозначени с различни картинки, но те символизират определена перилна програма. Например, съществува стандартно измиване, изплакване, центрофугиране. Също са изобразени и основните режими на изпиране, базирани на използваната в дрехите материя, като памук, вълна, синтетика.

Как да почистим от лоша миризма

С времето, машината започва да развива миризми и мухъл. Важно!!! Преди каквото и да е почистване, изключете уреда от електрическата мрежа. Ето няколко варианта за почистване:

  • Отвън - използвайте мека влажна кърпа, без абразиви и други, които биха могли по някакъв начин да повредят външното покритие;
  • Отвътре - задайте най-продължителната програма за пране с висока температура на подгряване на водата и изсипете малко почистваща течност в отделението за перилни препарати;
  • Как се маха мухъл - вземете малка купа и в нея налейте гореща вода, добавяйки малко препарат за чинии и с мека гъба изчистете появилия се мухъл и замърсявания от гумата.

Подходящо ли е да се сложи сушилня върху нея

Ако помещението е твърде ограничено откъм свободно пространство, това е доста честа практика за максимално оптимизиране. Дори в нашия магазин се предлагат специални рафтове, които предварително надеждно се закрепват върху пералнята и позволяват лесното поставяне и премахване на сушилнята.

Препоръки при комбинирани видове със сушилня

На първо място при комбинираната машина е важно размерите да съответстват на предвидените в помещението. На второ, ако използвате интензивно прибора, обърнете внимание на енергийния клас и вземете възможно по-икономичния. Ако искате да спестите средства от покупката, вземете модел с базова функционалност.

Гаранция за качество - откъде

Различни видове сушилни и перални от Tehnomix.bg, онлайн магазин. Всички те са с дългогодишна гаранция за качество, като в описанието на всеки модел можете да видите по-точни показатели. Ако има нещо, което не разбирате или имате нужда от допълнително разяснение, свържете се с нашите консултанти и те ще съдействат. Очакваме Ви!

1
3 неща, които ще направят краката ви безкрайни
Няколко известни ястия, които всъщност не познавам...