Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (472 words)

Няколко известни ястия, които всъщност не познаваме

В днешния глобален свят можем да се насладим на каквато си искаме кухня. Независимо дали ни се хапва китайско или предпочитаме екзотичен индийски ресторант, не е много трудно да си намерим местенце, което да предлага това, което търсим.

Днес обаче няма да гледаме екзотичните ястия, а ще се спрем на няколко познати такива, които всъщност изобщо не знаем какво представляват в действителност. Свикнали сме да ги ядем по даден начин, но така сме ги променили, че нямат много общо с оригинала. Да започваме!

Истинска паста

Пастата има сложна история и макар повече от нас да я свързваме с Италия, тя традиционно е дошла от Далечния Изток. Независимо от това обаче, повечето от нас не са опитвали истинска паста. Спагетите, които си варим вкъщи или лазанята, която правим, обикновено са „побългарени“.

Истинската вкусна паста има специфичен начин на приготвяне, а освен това и сосовете се правят по специални рецепти. Не всичко е домати, кайма и моцарела. За щастие, вече можем да опитаме автентичните ястия от паста в много ресторанти. Или просто можем да си поръчаме такава вкъщи с услуги като тази на Foodpanda!

Не риба, а суши

Много места вече предлагат суши, но подобно на пастата, то няма много общо с оригинала. Интересното при яденето на суши е, че си има специфични особености със самата процедура. В България се опитваме да имитираме вкуса, но пропускаме важността на цялостното преживяване. Затова, ако искате да се насладите на истинско суши, намерете ресторант, който специализира в него!

Бургери, ама тостери

Когато мислим за изискана храна, със сигурност не се сещаме за бургери. При нас те минават не просто за „бързо хранене“, а за нещо, което трудно може да се нарече и ястие. Истината обаче е, че американският бургер има съвсем друг вид от този, с който сме свикнали тук.

При нас са популярни тостерите, които блъскаме с какво ли не, само и само да се каже, че сме хапнали нещо. Бургерът обаче може да бъде своеобразно изкуство и е много важно да се приготви както си му е реда. Добрата новина е, че вече има много места, които се опитват да правят точно такива бургери. А хубавото е, че дори не се налага да ги посещавате, тъй като в бързата и разнообразна доставка на храна София е сред водещите градове.

Не пържола, а стек

На всеки е ясно, че българинът без месо не може. Ние обичаме хубавите пържоли, особено с добре подбрана гарнитура и качествено питие. Затова обаче е странно, че нямаме много добра идея що е то „стек“.

По нашите географски ширини обикновено телешките пържоли не са толкова на почит. А дори и да се предлагат, много ресторанти не ги приготвят добре. Тайната се крие в това, че телешкото всъщност изисква внимателно отношение и то не само в приготвянето, а в отглеждането като цяло. Точно това прави много трудно намирането на добре приготвян телешки стек.

2
Как да изберем качествена пералня - препоръки от Т...
Защо пазарът за доставка на храна ще е напълно раз...