Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (443 words)

Кои врати са подходящо за   ПАНЕЛНО  ЖИЛИЩЕ

Ако правите ремонт в панелно жилище с метални (отляти) каси на вратите или искате да го освежите като подмените вратите и подовите настилки , при нас ще намерите няколко решения за това !

Има три основни варианта за смяна на вратите :

    1 .  Къртене и изрязване на металната каса и бетоновата отливка в нея. Този метод е най-скъп и е свързан с много прах и шум . Подходящ е при основни ремонти – когато не се живее в жилището по време на ремонта. Предимство е, че се осигуряват зидарски отвори за врати с размери по желание на клиента и възможност за окомплектоване по стандарт на производителя. Монтира се оригинална каса върху предварително подготвен зид и на нея се закача табла. Иначе казано – постига се най-добра визия и не се стесняват отворите за преминаване след завършване на монтажа.

    2 .  Не се кърти – върху старата метална каса се монтира новата каса и на нея се закача таблата. Предимство тук е , че се спестяват средства и се избягва шума и прахта от къртенето.  Трябва да се има предвид , че се стесняват ширините на вратите ( с около 10 см в сравнение със старите). Освен това при размери на металните каси по-малки от 70 см в ширина (обикновено това са баня , WC , мокро ,сервизно ) не е възможно монтиране на оригинална каса , защото не се произвежда толкова тясна. Постига се сравнително добра визия , но е възможно част от старата метална каса да не се покрие от оригиналните первази ( да се вижда ) , за което е необходима допълнителна или предварителна обработка .

   3 .  Не се кърти – металната каса се запазва като на нея се закача новата табла с възможност за монтиране на декоративни первази , с което се постига ефект максимално близък до този на оригиналния комплект . Предимство – този вариант е с най-ниска цена (не се купува каса) и без къртене , като същевременно се запазват размерите на отворите за преминаване.  Визията е добра (особено от страната , където се монтират декоративни первази) , но старата метална каса остава видима почти изцяло откъм коридора (когато вратата се отваря навътре към помещението). Тази технология може да се приложи и за тесните (60 см) врати в жилището.

Ние ще Ви помогнем да изберете подходящия за Вас вариант или комбинация от варианти така , че да постигнете оптимална удовлетвореност при минимални разходи на средства , време и нерви.

За целта разполагаме с екип от професионални консултанти и монтажници с голям опит в ремонтите на панелни жилища.

Ние ще Ви предложим и десетки нюанси на германски и полски подови настилки в различни структури и покрития.  Лесно е да се съчетаят цветовете на вратите и пода , когато изборът им се прави на едно място.

1
Потопете се във виртуална реалност с новия Renault...
Chrysler 300C – Бензин с газ или дизел?! А струва ...