Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (504 words)

Винтоверти за експерти или винтоверти за начинаещи

Всеки от нас се удивява на многобройните видеа на youtube, от които гледате как всеки български професионален майстор има поне два добри винтоверта в домашната работилница. Какво толкова интересно има в електричуският уред винтоверт, че майсторите имат не само о един, а няколко – от една или няколко разнообразни продуктови марки. Точният отговор на този въпрос не е сложен.

Съществуват различни причини тези специалисти да разполагат повече винтоверти. Разнообразие от работи за които използват точно един тип винтоверт. За завинтване използват по-слаби винтоверти. За пробиване в плоскости използват акумулаторни винтоверти със средна работна и висока работна изходяща мощност. За тежки монтажни работи, използват най-силните винтоверти.

Друга обосовка е дълготрайността на акумулаторната батерия. Предварително сте успели да заредите три или два акумулаторни винтоверта и дори и да работите дълго винаги има един подготвен за работа. Същото разбира се може да се замени от използването на няколко акумулаторни батерии.

Третата причина е извършването на различни дейности една след друга. Например такива може да са пробиване на отвори, зенкероване и завинтване на стоманени болтове. Тогава на всеки ваш винтоверт разполагате с нужния допълнителен работен конуматив и така не ви се налага честата смяна на тези работни консумативи.

За онези, които се занимават професионално с производство, монтиране или имат сероизно хоби препоръчваме набор от 2 или повече акумулаторни винтоверта. На не лекия въпрос какъв точно винтоверт да изберем от онлайн магазините ще получите изключително различни отговори. Нашата препоръка е да купувате според основните технически параметри. Работното напрежение на батерията на такъв винтоверт е пряко съпоставимо с неговата мощност при употреба. Ампер-часовете на монтирания акумулатор и типа на акумулатора са право пропоционални с продължителността на използване. Особено важен е и диапазонът на патронника. Някои професионалисти ще се задоволят с барзозатягащ патронник до 10мм, останалите ще си купят по-малък или по-голям.

Марката на акумулаторния винтоверт е от значение за цялостното качество. Специалисти предпочитат Метабо други потребители на първо място слагат БОШ. Теглото на акумулаторния винтоверт е от голямо значение. Ако искате да завъртате или развъртате цял ден винтове с размер до 3 мм, то тогава може да е достатъчен акумулаторен винтоверт от типа 10,8V. Ако завинтвате по-големи размери винтове или пробивате множество дупки в дървени плоскости с диаметър 10mm, то ще ви е необходим винтоверт с волтаж 18V. В кой случай да изберем винтоверт за непрофесионално приложения и кога да изберем истински професионален винтоверт.

Хоби акумулаторни винтоверти се използват основно от домашни майстори, при които се налага да употребяват винтоверта доста рядко. За сглобяване на мебели за пробиване на отвори в дърво, за заягане на винтове до 5mm. Професионалните винтоверти се използват от професионални майстори когато изискването е сероизно. Най-мощните качествени акумулаторни винтоверти са предназначени за монтьори на конструкции, за електромонтажници, строители, монтажници на съоръжения и оборудване, производители на мебели.

Когато избирате акумулаторен винтоверт от хоби серията, тогава много често избираният винтоверт е: Акумулаторен двускоростен пробивен винтоверт литиево-йонен EasyDrill 1200, 06039A210A, BOSCH Когато се нуждаете от истински професоинален винтоверт разгледайте: Акумулаторен ударно-пробивен винтоверт GSB 180-LI, 06019F8300, BOSCH Цялата оферта на десетки винтоверти имате възможност да разгледате на страниците на e-shop-bg.eu.

0
Храни и билки, които да подсилят имунитета ни
Как да изберем подходяща образователна играчка за ...