Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (631 words)

Модни тенденции при слънчевите очила

------2016_-16

Модни тенденции при слънчевите очила за сезон пролет-лято 2019 година се лансират от редица модни дизайнери , в чиито колекции има изобилие от модели.

Те се очертават според няколко критерия: Размер и форма на рамката, вид и цвят на стъклата, използван материал за изработката на рамката, наличие  на декорации и др.

Основна тенденция за 2019 година в модата при слънчевите очила според размера е налагането на ГОЛЕМИТЕ ОЧИЛА. Те могат да бъдат в различен стил, форма и цвят. За тях е важно да са огромни. Поставени върху лицето трябва да изглеждат големи за него. За тези модели се използват масивни рамки и големи стъкла. Масивността е характерна за най-новите модели и присъства в почти всички колекции. Например Роберто Кавали и Марни показват големи слънчеви очила с квадратна форма, а в колекциите на други дизайнери се срещат големи авиатори, котешки очи, кръгли и др. Има и големи очила с различни декорации по рамката като например при Гучи, Долче и Габана . Големите слънчеви очила са на пръв поглед шокиращи, но и много ефектни. Служат за прикриване на голяма част от лицето. Голяма част  от холивудските звезди носят огромни очила и имат заслуга за налагането на тази модна тенденция.

По отношение на вида и цвета на стъклата може да се каже, че вече на заден план минават огледалните покрития, а се предпочитат матовите ГРАДИЕНТНИТЕ СТЪКЛА, при които има плавно преливане на цветове . Модерен градиент се получава при преливане на широка гама от нюанси. Такива модели показват Фенди и Гучи в своите нови колекции. Комбинацията между цветовете изглежда при новите модели много стилно и елегантно. Модни тенденции при цветовете за преливане са кафявите и тъмносините нюанси. Класическия черен цвят е отново на мода. Определено новост за 2019 е използването на прозрачни или съвсем леко оцветени стъкла, които придават на лицето по-голяма строгост и бизнес визия.

Модна тенденция при слънчевите очила е използването на ЦВЕТНИ СТЪКЛА, които изобилстват в колекциите на дизайнерите в различни цветове като например розови, сини, червени, жълти и оранжеви. Слънчеви очила с цветни лещи са представени в колекциите на Трусарди, Живанши, Гучи, Долче и Габана и други брандове. Сред изобилието на цветове трудно може да се кои са най-модерните, но все пак списание "Вог" определя като такива цитросовите нюанси от лимонено жълто до дълбок грейпфрут.

По отношение на формата на рамката може да се каже, че отново на мода са очилата тип КОТЕШКО ОКО и ПЕПЕРУДА. Тези форми са доста предпочитани от дамите, понеже разкрасяват и  склупторират лицето, намалявайки визуално високото чело и широките скули. Такива форми с черни и кафяви лещи представят Стела Макартни, Баленсиага, Боттега Венета, а с цветни лещи - Роберто Кавали. В колекцията на Гучи за първи път се появят очила с формата на ОБЪРНАТИ КОТЕШКИ ОЧИ.

Като основна модна тенденция според формата на рамката се очертават КРЪГЛИТЕ ОЧИЛА. Слънчевите кръгли очила  от типа на Джон Ленън и Хари Потър и тази година са застъпени в модните колекции. Освен класическите форми при някои брандове се срещат и различни вариации  като например кръгли очила с двоен мост/Д. ван Нотен/ кръгли рамки с цветни лещи/Марни/ или пък богато украсени кръгли очила /Долче и Габана/.

Отново актуални са очилата тип АВИАТОР, киото са застъпени в колекциите на Армани, Кристиян Диор, Москино, а Версаче е представена цяла серия авиаторски очила с цветни лещи.

В модните колекции за 2019 година изобилства с модели с НЕПРАВИЛНА ФОРМА НА РАМКАТА, като форма на маска, на сърце, на цвете и др.

По отношение на материалите от, които се изработват рамките на преден план тази година излиза пластмасата, която като материал е по благодатна за работа, поради нейната еластичност. Това дава по-голяма на дизайнерите да експериментират с по-нестандартни форми и богати декорации. Например Долче и Габана представят колекция слънчеви очила с огледални стъкла на морска тематика, декорирани с миди, морски звезди, черупки и други морски атрибути.

 

0
Регистрация на фирма при еднолично управление: ЕОО...
Някои хубави ресторанти в София с възможност за пл...