Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (683 words)

Някои хубави ресторанти в София с възможност за плащане с карта

Вкусната храна, интересното меню, уникалната обстановка и безупречното обслужване са сред най-значимите компоненти при оценяването на всички ресторанти в София

, а и изобщо, ала в новото хилядолетие към тях се добави и една нова съставка – приемането на разплащания чрез карта, не само в брой.

С навлизането и напредъка на дигитализацията този начин на плащане стана все по-често срещан, като се преодоляха проблемите от различно естество: недостъпност на технологиите, високата цена и огромната документална бюрократщина за въвеждане на ПОС терминалите.

В същото време и нараства броят на клиентите, които са склонни да заплатят услугата с карта, когато посетят някой измежду любимите си ресторанти в София. Замислете се и ще осъзнаете, че действително все по-често чуваме около нас да се задава този до неотдавна рядко срещан въпрос: „Тук може ли се да се плати с карта?”. И това е напълно нормално – този начин е много по-бърз, удобен, лесен и сигурен. Носенето на големи суми пари в брой в големите градове, където вирее огромна престъпност, не е никак препоръчително, съгласете се.

С цел да гарантират своя успех при тези нови условия и да спечелят лоялността на нови клиенти и да запазят тази на старите си, някои от най-добрите ресторанти в София се погрижиха да отговорят на тези очаквания. В следващите редове ще предложим на Вашето внимание няколко от тях, които избрахме.

Вече 21 години съществува една от най-добрите вериги ресторанти в София, а и в страната – Victoria. И не само съществува, а и расте и се развива, като се превърна в една от запазените марки заведения в столицата. Обстановката е едновременно модерна,изискана и уютна, което е белег на отлично качество, а храната е все по-разнообразна – от добре познатата италианска кухня се премина с времето и към интересни и вкусни месни и постни ястия, че дори и суши. Възможността да се плати сметката с карта е допълнителен плюс, а това важи в особена степен в сезона на коледните фирмени партита, когато разходите са доста големи и е твърде неудобно да се носят за целта големи парични суми в брой. Доставките на храна за офиса или за вкъщи също се улесняват.

Сред набиращите популярност ресторанти в София е Spaghetti.Kitchen, където също имате възможността да се разплатите с карта. Неповторимата обстановка, изкусителното меню и отличната винена листа със сигурност ще впечатлят Вас и Вашите близки, приятели или партньори в бизнеса, като определено бихме препоръчали фамозния Панджалло, а също така и Сицилианските каноли. Друга силна черта на Spaghetti.Kitchen е тази, че в делничните дни предлага разнообразно обедно меню, както и друго – Take Away, което е с отстъпка от 10%.

Други от добрите ресторанти в София, където приемат плащане с карта, са тези на веригата Happy Bar & Grill – най-голямата в своя сегмент в България. Тук компанията има 22 заведения в центровете на най-големите ни градове и на възлови места по пътната ни система, а притежава и още два ресторанта в Барселона, Испания, като е основала и развива и други набиращи скорост марки, например Captain Cook и SASA.

Сред онези ресторанти в София, които предлагат традиционна българска кухня в непринудена и типично нашенска обстановка и в които можете да платите с карта, е „Сите българи заедно”. Още с влизането си в заведението ще видите копие на картината на Димитър Гюдженов, увековечила завета на хан Кубрат към синовете му със снопа от пръчки, а отстрани са портретите на двама позабравени национални герои – капитан Георги Мамарчев и Ангел Войвода. На останалите стени са наредени образите на други велики българи – възрожденци, революционери и политици – редом до куп трибагреници. Редовно гостуват изявени народни певци и музиканти, като се изпълнява само българска фолклорна музика, а всеки път се вият кръшни хора, на които децата лесно се научават с внимателни напътствия.

За наше щастие, дигиталните технологии променят света все по-бързо и към по-добро. Възможността да посетите някой от най-добрите ресторанти в София и да платите сметката си с карта, без да се налага да носите у себе си дебели портфейли и да се притеснявате за сигурността на съдържанието им, се среща все по-често и допринася за още по-приятното изживяване на клиента и съответно за успеха на ресторантьорския бизнес.

3
Модни тенденции при слънчевите очила
Една от тайните за ускоряване на метаболизма