Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (403 words)

Цвят на Годината 2019 - Жив Корал

Жив Корал

Може да не знаете, но както има жена на годината, мъж на годината, снимка на годината, така има и цвят. Сайтът Pantone обяви, че цвят Жив Корал ще бъде цветът за 2019 година. Техническото му наименование е Pantone 16-1546, ако искате да задълбаете.

Защо точно този цвят? Това е малко смесица между цвят портокал и праскова. “Официалното му описание е - оживяващ и утвърждаващ живота коралов оттенък със златист тон, който подхранва и оживява с по-меко въздействие. Социален и духовит, привлекателната природа на Pantone 16-1546 Жив Корал приветства и насърчава безгрижни дейности.

Всичко това е направено базирано на множество проучвания на база какво се случва около нас. Хората са по-зависими от социални медии, от маркетинг навсякъде и цветовете, музиката, тематиките ръководят настроенията ни, идеите и даже визията. За това Pantone предлага цвят, който зарежда с позитивизъм и енергия, който ни напомня за природата и че трябва малко да се позавърнем към нея.

Може да звучи абсурдно как един цвят може да повлияе толкова на емоциите, но има множество доказателства, че дори дрехите, които сте си избрали да носите могат да повлияят на ежедневието Ви. Може да потърсите книгата на Марта Сиърс “Цветове за живот”, където се разглежда точно как може чрез цветовете да се промени израстването на един човек. Цветовете, които носи човек са обикновено според емоционалното му състояние и вътрешен баланс.

И ето вече се вижда цвят Жив Корал и по модните трибуни, а едва беше избран през декември 2018. И нормално - това е толкова жизнен и позитивен тон, който определено ще бъде търсен от младите.

А какво значи това за Вас? Като заначало ще започнат да се появяват много, много дрехи с този цвят. Когато отидете в мола и минате от магазин в магазин ще започне да се набива на очи един прасковено-оранжев цвят по различни дрехи и аксесоари. Както бяха преди цветните мотиви, а за 2018 лилавото (цвят за 2018 беше ултра виолетовото).

Даже вече могат да бъдат забелязани различни украшения и орнаменти по магазините. Например тук може да се видят дантели, панделки, хартия за опаковане. И скоро ще ги видите и по обеци, колиета, че сигурно ще се намери и някой да си боядиса и косата така.

Та днес научихте нещо ново - има цвят на годината, той се казва Жив Корал и е създаден за да ви кара да бъдете по-жизнени и заредени с енергия. Пробвайте някой аксесоар или дреха, любопитно ми е наистина дали ще проработи.

2
Виденаблюдение и как да изберем подходяща камера?
Кои ресторанти в София с музика на живо да изберем