Размер на шрифта: +
5 minutes reading time (906 words)

Кои ресторанти в София с музика на живо да изберем

Обядът и вечерята ни могат да станат още по-приятни, ако са съпроводени и от хубава музика, още повече изпълнена пряко пред нас, а добрата новина е, че вече има достатъчно като брой и като качество ресторанти в София с музика на живо. В следващите редове ще направим разходка из някои от тях, които ни се струват най-добрите, като ще се съсредоточим извън механите от рода на „Хаджидрагановите къщи/изби”, „Чановете”, „Чевермето”, „Делвите” и прочее, където иначе също можете да изпитате радостни моменти.

Изключително изживяване предлага „Tea House”, който е един от малкото ресторанти в София, съчетаващи изисканата кухня с изпълнения на живо всяка сряда, петък и събота на различни джаз формации от България и целия свят. Чайната се намира в центъра на София, на улица "Г. Бенковски", и в нея можете да откриете специално подбрана селекция от над 100 вида китайски, японски и индийски чайове, както и да опитате вегетарианска кухня от подбрани храни, приготвени на място. За направата им се използват максимално здравословни продукти, като дори хлябът е приготвен тук, досущ като десертите. „Tea House” определено е едно нестандартно място, където можете да похапнете и да се забавлявате едновременно: тук има също книжарница за употребявана английска литература и вътрешна галерия от подбрани картини, които се обновяват всяка седмица, както и детска работилница и ателие, където можете да оставите децата си.

Приказна атмосфера ще намерите във „Victoria Ловен парк” – един от малкото залагащи на класическата музика на живо ресторанти в София, който, както подсказва името му, се намира в парка до ж.к. „Дианабад”. Тук сякаш сте се пренесли в резиденцията на някой благородник от миналото и докато навън царуват студовете, вътре може да се насладите напълно на изисканата обстановка и интериор край огъня на камината с чаша червено вино и пица на пещ или друго подходящо ястие, докато слуха Ви галят звуците, излезли от умелите ръце на струнно трио или квартет. Насладата е гарантирана, но едно предупреждение: особено в студените месеци е задължително да си направите резервация предварително.

Подбрани рецепти от домашна руска, украинска, кавказка и европейска кухня в съчетание с жива музика ще намерите в един от най-добрите руски ресторанти в София – „Арбат”. За изпълненията на гостуващите музиканти, които ще чуете в залата на втория етаж, обаче ще трябва да си приготвите и отделна сума, която се събира като фонд над сметката. Компенсация е удобният и безплатен паркинг за всички клиенти, което е доста примамливо предвид факта, че заведението се намира на ул. „Оборище”.

Такса за предлаганата музика на живо събират и в други два от добрите ресторанти в София – „La Casa Latina” и бирарията „Ale House”. В първия, който се намира на ул. „Гладстон”, ще намерите вкусни специалитети от Куба, Аржентина, Мексико и други латиноамерикански страни, като изпълнителите на подобаващия на заведението стил музика гостуват всеки петък и събота и за участието им се събират по 5 лева допълнително към сметката от клиент. Заведението е кокетно, има уникални вина и можете да усетите от първо лице кубинския дух на свободата от ястията и разказите на главния готвач Рамон Гонсалес от Хавана.

„Ale House” пък е едничка по рода си бирария не само за София, а и за цяла България, защото единствено тук предлагат жива бира, която всеки клиент може да си налее сам. В заведението е внедрена уникална и неизползвана досега по нашите земи система: от огромни съдове за ферментация пивото минава по тръби из целия ресторант и е достатъчно само едно натискане на кранчето, за да потече то направо във Вашата халба на някоя от 26-те маси с такъв индивидуален кран, а брояч прави отмерване колко точно сте си сипали. Живата музика е всеки петък и събота вечер след 22:00 часа, но имайте предвид, че невинаги се отбеляза предварително събирането на такса за изпълнителите, така че си пригответе допълнителна сума над сметката си.

Един от малкото ресторанти в София, които предлагат музика на живо в комбинация със специалитети от гръцката и средиземноморската кухня, е „The MED”, който се намира на бул. "България", зад бензиностанция OMV. Спецификата на заведението са пресните риби и морски дарове, доставяни гарантирано от Гърция, а всеки петък и събота може да се насладите на оркестър на живо с бузуки.

За финал оставихме три от добрите винени ресторанти в София с музика на живо. „Розе” на бул. „България” съчетава италиански интериор, средиземноморска храна и първокласно обслужване, а специалното е впечатляващата селекция от отбрани розета от цял свят. Тук може да се насладите на романтична музика на живо от пиано, флейта и саксофон.

„VinoVino“ е чаровно бистро в историческа сграда на ул. „Георги С. Раковски”, построена през 1888 г. от известния издател Атанас Вълков, днес – паметник на културата в близост до Софийската опера, черквата „Света София“, храм-паметника „Александър Невски“ и кметството на столицата. Тук често ще срещнете популярни лица от България и целия свят в областта на културата, бизнеса, науката, политиката и спорта.

„Bg Wine” на ул. „Парчевич” е един от малкото ресторанти в София, предлагащи съчетание на подбрана селекция изцяло от български вина (както подсказва и името му) и приятна музика на живо. Всеки четвъртък, петък и събота тук се изпълняват класически френски, италиански и руски песни, а клиентите могат гарантирано да изкарат приятно в разговори, тъй като музиката не е натрапчива като ниво на шума.

След като вече имате готов списък с най-добрите ресторанти в София с музика на живо, не Ви остава нищо друго, освен да изберете и да посетите най-подходящите за Вашия вкус. Чудесното изживяване за небцето, душата и ухото Ви е гарантирано.

 

2
Цвят на Годината 2019 - Жив Корал
Пътуване на дете извън граница