Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (603 words)

Как да поддържате колата си през зимата- 10 лесни и достъпни стъпки

Зимата наближава и това е време от годината, от което всички шофьори се страхуват. Темповете на спадане на температурите и безбройните дъждовни дни означават, че броят на авариите може да се удвои през зимните месеци.

Не се страхувайте, можете да подготвите колата си за зимата чрез няколко прости стъпки, които не изискват много пари.

  1. 1. Абонирайте колата си за безплатна или услуга с отстъпка

Признайте си, скоро не сте водили колата си в сервиз. Всички сме заети, но все пак трябва да се грижите за колата си.

Потърсете безплатни или с „зимни проверки“ с отстъпка.  Вероятно някой във вашия район ще предлага подобно нещо. Възползвайте се!

До половината от автомобилните проблеми през зимата биха могли да бъдат предотвратени чрез редовни проверки и поддръжка. Така че определено си струва да проверите колата си преди зимата да дойде.

  1. 2. Потърсете пукнатини и ги оправете сега

Уверете се, че няма пукнатини в прозорците или светлините на автомобила. Въпреки че те могат да са малки сега, в тях може да замръзне вода и да направи пукнатината още по-голяма.

  1. 3. Проверете течността за чистачките преди зимата

Евтина течност за чистачки е нещо страхотно, но ще ви служи ли през зимата? Уверете се, че течността, която сте сипали, е подходящ за температури до 10 градуса. Понякога тя не може да се справи с ниските температури и може да замръзне в двигателя.

Ако откриете, че вашата течност не е подходяща, я сменете с правилната преди да паднат температурите.

  1. 4. Долейте антифриз в колата си за зимата

Добре е, че имате големи бутилки антифриз в багажника си. Обаче знаете ли, че охлаждащата течност на двигателя трябва да е с 50/ 50 смес от вода и антифриз?

Мнозина допълват вода през годината, така че антифризът се разрежда и след това замръзва при много студено време. Това може да доведе до прегряване на двигателя и много голяма сметка!

Предотвратете това, като допълвате охлаждащата течност на двигателя си с антифриз, така че вашата кола да е готова за зимата.

  1. 5. Трийте с алкохол за спасяването на автомобила си през зимата

Вие сте се събудили, бързате и какво е това? Замръзнали са ви прозорцитена колата! Не се страхувайте, търкането с алкохол помага.

Носете малка бутилка спрей в колата си, за да премахнете скрежа в студените зимни утрини.

  1. 6. Използвайте монета от 20 ст., за да проверите гумите си

Това е толкова полезен съвет! Поставете монета от 20 ст. В улеите между протектора на гумите и погледнете на нивото на протектора. Ако можете да видите по-голямата част от външния пръстен на монетата, вашият протектор е твърде износен.

Ако протекторът покрива по-голямата част от външния пръстен, вероятно ще имате достатъчно протектор през зимните месеци. Проверете три различни зони на всяка гума, за да сте сигурни, че гумите са готови за зимата.

  1. 7. Предотвратете корозията на акумулатора с вазелин

Има ли нещо, което вазелинът не може да направи? Този път той може да ви помогне да спестите пари за ремонт и замяна на акумулатора.

  1. 8. Размразете ключалката на автомобила

Ако ключалката ви започне да замръзва, цигара или запалка може да разтопи леда в нея, без да повреди нищо. Безплатно и 100% безопасно!

  1. 9. Инвестирайте в покритие от фолио за предното стъкло

Избягвайте замръзването на предното стъкло сутрин, като закупите евтино покритие от фолио за предното стъкло. То поддържа предното стъкло чисто и защитено през зимата.

  1. 10. Пускайте двигателя навън за няколко минути всяка сутрин

Ако е много студено, трябва да стартирате двигателя няколко минути, преди да излезете. Причината е, че ако шофирате, когато двигателят е толкова студен, това може да го повреди. Уверете се, че сте вън от гаража, преди да направите това- на първо място е безопасността.

1
Светещи реклами: LED срещу неон - плюсове и минуси
Какви са ползите от раннoто закупуване на коледни ...