Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (592 words)

4 Забавни Предложения За Игри У Дома

interesni-igri

С края на лятото настъпва един не толкова любим за децата период – време е за училище, с което идва и края на дългите летни дни прекарани в динамични и забавни игри пред блока. Времето навън вече е различно и както знаете вашия малчуган ще прекарва все по-голямата част от деня си затворен.

Вероятно мнозина от вас се сблъскват с проблем в опитите си да измислят интересно занимание за детето, което да не включва телефон, таблет или YouTube. Предлагам ви няколко интересни идеи за игри, които може да се харесат на вашето дете. Разбира се интересът се определя и от възрастта, преценката дали си заслужава усилията ще оставя на вас, все пак вие имате най-задълбочени наблюдения над това какво харесва детето.

Палатка

Първата идея, която може да опитате е да направите палатка или импровизиран къмпинг. Най-вероятно повечето от вас в момента с усмивка си спомнят за своето детство, когато „къщичките“ са били просто одеало опънато върху 2-3 стола. Това уютно пространство за игра се харесва на децата поради много разнообразни причини. По-добре да не се опитвате да определяте игрите, които ще се случват там, а просто да го оставите на въображението на своето дете. Момиченцата обикновено го превръщат в дом с кухня, стая за куклите и бебета, докато на момчетата им допада повече да бъде паркинг или военна база.

Настолни и Образователни Игри

Класическите предложения като „Не се сърди човече“ и „Монополи“ винаги са актуални, но през последните години на пазара се появиха много разнообразни интересни и забавни игри, които със сигурност ще заинтересоват и вас родителите. Имена като „Активити“, „От Умен, по-умен“ и тип „Brain Box”, не са сред най-популярните за нас родителите, но са доста добре замислени. Освен, че са забавни за малки и големи, те мотивират детето да мисли и запомня. Activity ми е сред фаворитите – супер забавна е, за да се придвижваш се налага да описваш картите с думи, чрез рисуване или пантонима. Друго по-икономично предложение са традиционните карти, както знаете предлагат много взъможности за игра, като най-търпеливите деца, могат да се опитат да построят пирамида /\/\/\. Необходимо е само тесте карти и лесно може да измислите игра със свои собствени правила..

 Воден пистолет + пластмасови чаши

С бърза предварителна подготовка може да превърнете банята си в бар от дивия запад изпълнен със стрелба! Трябват ви просто воден пистолет и пластмасови чашки, като може да импровизирате с условията на играта. Достатъчно е забавно да се стреля с воден пистолет по мишени. Най-разпространеният вариант на играта е да се прекара конец през дъното на чашката, като задачата е с водната струя да я избутат до другия край на конеца. Ако децата са две може да се направи със състезателен елемент. В случай, че детето има пистолет със стрелички (Nerf или подобните им) може върху листчета да се надпишат точки и стаята да се превърне в стрелбище.

Топло и студено

Тази игра е популярна с различни имена, но най-основно идеята ѝ се състои в това детето да търси нещо в стаята, което е скрито от друг играч преди това. В процеса на игра (търсене) другият играч дава насоки според това къде се намира скрития предмет с топло и студено, като разбира се „топло“ значи, че детето е на прав път. Игра, която е забавна и не изисква предварителна подготовка, но не забравяйте, че децата не обичат прекалено трудните задачи, не се престаравайте в скриването, освен ако не искате да се разминете само с един рунд от тази игра.

Със сигурност има още много разнообразни идеи за игри на закрито, които ще се радвам да споделите с мен в коментарите.

2
Добра ли е изолацията в дома ви?
Как да изберем боя за коса