Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (584 words)

Ами, ако обувките са страхотни, но не са ваш размер

За разлика от дрехите, обувките трябва да бъдат подбрани строго по размер. Риза, палто, сако, пола панталон и други облекла, които са по-големи или по-малки с няколко сантиметра, едва ли развалят образ и предизвикват дискомфорт при носене.

С обувки, маратонки, ботуши, всичко е толкова просто. В живота на всяка жена има всякакви видове. Ако изникне въпросът: "Какво ще стане, ако купя обувки по-голям размер?" - тогава може да действате съобразно съветите на Interpolezno.com: http://www.interpolezno.com.

Или да последвате дадените по-долу насоки:

Според стандарта, обувките са "калибрирани" по дължината на стелката в сантиметри. Незначителни отклонения, когато дължината на стелка е по-голяма от дължината на стъпалото на не повече от 1 см разлика някъде 0.3-0.5 см лесно се компенсира от допълнителната стелка.

Лесно е да се фиксират затворени обувки: ботуши, маратонки, обувки. Сравнително дебелата (4-7 мм) стелка ще фиксира стъпалото, въпреки че разликата в дължината и няма да се отрази на комфорта при ходене. Стелката може да помогне, когато обувките са отворени, но тук възниква въпросът за естетиката. За да не разваляте външния вид, ще трябва да се опитате да вземете тона и текстурата на материала.

Ако обувките са с по-голям размер:

Един стандартен размер може да бъде 0,5 и 1,0 сантиметър. Например, ако отиде на 38-то, вместо на 37, разликата не е в полза на стъпалото и не повече от 0,5 см, а ако 43-ти, вместо на 42-ти, то разликата трябва да е в 0,8 - 1,0 см. Максималната разлика не е проблем, но изисква комплексно решение "2 в 1". Най-простият, удобен материал за възглавницата на ходилото е от пяна. Можете да използвате кухненска гъба или "пръчка" ( "лента" ), за да затоплите. Тези и други детайли се оразмеряват според размера и с ножици. Ако обувките са с големи размери, дебелината на подложката трябва да бъде по-голяма от разстоянието между пръстите на краката и върха на обувката.

Дължината зависи от формата на палеца на обувката и размера. Дебелината на възглавницата зависи от плътността на материала - пяната е "по-лека" и по-гъвкава. Компенсиращата възглавница от порест материал може да се ползва един месец или само няколко дни, в зависимост от интензивността на употреба и качеството на пяната. Ако обувките са по-малки – какво да правите?

Когато става въпрос за зимни или спортни обувки и се налага да компенсирате "допълнителната" дължина или широчина, може да добавите дебели чорапи и допълнителна подметка. При моделите обувки тези същите техники са доста ефективни по отношение на комфорта.

Кожените обувки са страхотни

Комфортът на краката ни зависи повече от размера и нарязването, отколкото на материала на обувката. Ако обувките са големи в петите? Такъв въпрос обикновено възниква, когато получите обувки с твърде висок ток. Тук може да помогнете: меката вложка отпред; поставете под шнур или под езика на обувката.

Вложката може да бъде изработена от достатъчно дебела тъкан, кожа или филц, включително, чрез използване на няколко слоя. Може да го фиксирате с дантели, за всеки чифт и с отвори за шнур. Ако вложката е под езика, тя се фиксира с лепило. Вторият вариант е да шиете велкро за езика на обувката. По принцип, ако обувката е голяма, трябва да регулирате височината.

Специално решение

Ако никой от методите не помогне, тогава има "резервна опция". Може да замените обувки в магазин за продажба на дребно - законът за защита на потребителите ви позволява да променяте и връщате продадените стоки. Ако не възнамерявате да "се възползвате от правата си ", дайте обувките на приятел, брат, сестра, родители, съсед. Защо да не превърнете неуспешната покупка в хуманен, благотворителен акт? Нека обувките ви винаги създават комфорт на краката.

4
Как да подредим масата?
Видове дамски сандали