Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (626 words)

Да предпазим фасадата с шипове против птици

С използване на шипове против птици ще решите всичките си проблеми с гълъби, чайки, свраки и лястовици, които гнездят по покриви и первази на прозорците. Така ще предпазите фасадата на сградите от пораженията, които могат да нанесат птиците при кацането и гнезденето си.

С използване на шипове против птици ще решите всичките си проблеми с гълъби, чайки, свраки и лястовици, които гнездят по покриви и первази на прозорците. Така ще предпазите фасадата на сградите от пораженията, които могат да нанесат птиците при кацането и гнезденето си.

Шиповете против птици - защо се използват?

Всички ние сме се любували на невероятната гледка на ятата от гълъби, които се разхождат между хората на площадите в големите градове. Венеция, Рим и други небезизвестни туристически дестинации се радват на небивалия интерес на туристите, които обичат да ги хранят и да се снимат с тях.

Но уви, както гражданите, така и управлението на града се сблъскват с един основен проблем. Опазването на фасадите на сградите и културните забележителности от пораженията причинени от птиците, което налага използването на шипове против птици.

Какво представляват шипове против птици?

Това са шипове с височина 11,5 см с диаметър 1,3 мм, разположени в пет реда, така че да защитават повърхност с ширина приблизително 22 см. Те са разположени на основа, широка 2 см и с дължина 50 см.

Шиповете против птици са направени от температурно устойчив и безцветен поликарбонат, който e и UV издръжлив. Основата е изградено от отделни модули по 5 см всеки, което е много удобно при монтирането. Така ще може да регулирате дължината и плътно да покриете первазите по тяхната дължина без да остават незащитени участъци.
Шиповете са направени от поцинкована неръждаема стомана, а върховете на им са затъпени, за да се избегне наранявана на птиците, както и инциденти при монтирането им.

Къде могат да се използват шипове против птици?

Може да поставите шипове против птици на покрива, на перваза на прозореца, подпрозоречни первази, табели, орнаменти, корнизи, над издатини и др., където птиците могат да кацат. Също така на места, където си правят гнезда.

В Италия използват шипове против птици, като ги подставят и на културно-исторически паметници, дори по скулптури. Те са доста дискретни и няма да загрозят и променят облика на обекта, който искате да защитите.

Безопасни ли шиповете против птици?

Да, шипове против птици са напълно безопасни. Те са затъпени, така че няма опасност да се наранят пернатите, а и те самите могат да се пазят.
Не се притеснявайте, че използваните от вас шипове против птици ще попречат на гълъбите къде да гнездят и да създават поколение. Вие не им пречите да се размножават, а просто налагате ограничение къде могат да изграждат своите гнезда.

Как се монтират шиповете против птици?

Монтирането на шиповете против птици е максимално улеснено. Могат да се използват двойнозалепваща лента, силикон или монтажно лепило за закрепяне на шиповете против птици. 

Как да преценя колко бройки шипове против птици ще ми трябват?

Измерете дължината на первазите, покрива и издадените части, върху които искате да поставите шипове. Те се предлагат със стандартна дължина от 50 см, но също така има и други модели, от които може да направите избор. При закупуване на по-големи количества от даден модел може да се възползвате от преференциални цени.
Всеки модел от шипове против птици е изграден от отделни секции, така че при монтирането може да се отдели много лесно излишната част, която да използвате на друго място.

Ню Фреш ООД е фирма, която е на българския пазар от 2009 г. и има богат опит в предлагането на шипове против птици и различни продукти за справяне с птици, гризачи и насекоми, които могат да причинят щети във вашия дом, офис или градина. 

Ако имате въпроси относно закупуването, доставката на шиповете против птициудоволствие ще ви отговорим и ще ви посъветваме как да се справите с нежеланите гости в дома си.

 

1
Как да намерим перфектна входна врата за нашия дом...
Зачестили катастрофи, липса на знания у шофьорите