Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (516 words)

Презареден с фреон автоклиматик-опасен ли е?

Не само презаредената автоклиматична система е потенциално опасна, презаредената система няма да функционира правилно и може сериозно да повреди вашия компресор или други компоненти. Симптомите на презареден автоклиматик са точно същите като система, която е недозаредена: от вентилационните отвори излиза топъл въздух.

Не само презаредената автоклиматична система е потенциално опасна, презаредената система няма да функционира правилно и може сериозно да повреди вашия компресор или други компоненти. Симптомите на презареден автоклиматик са точно същите като система, която е недозаредена: от вентилационните отвори излиза топъл въздух.
За да предотвратите претоварване на вашата климатична система, е задължително да измервате налягането, преди да започнете да го зареждате. За да измерите налягането в климатичната инсталация, прикрепете манометър към порта за ниско налягане. Вашата кола трябва да е с влючена автоклиматична системата, която е настроена на максимално охлаждане и вентилаторът да е в най-високата си настройка. Важно е да се отбележи, че правилното налягане във вашата автоклиматична система зависи от външната температура.
Ако някога сте държали маркуч за сгъстен въздух или сте държили инструмент за сгъстен въздух след продължителна употреба, вече имате представа как сгъстените газове бързо се охлаждат, докато се разширяват в атмосферата. Вашаият автоклиматик работи по същия начин, като използва охлаждащите ефекти на разширяващия се газ, за да охлади въздуха във вашата кола. Но този газ се нуждае от известно място за разширяване и ниско напрежение, за да се разшири.

Неефективно охлаждане на вашия автоклиматик

Най-очевидният признак на претоварена автоклиматична система е лошото охлаждане. Без достатъчно количество фреон както и презаредената автоклиматичната система просто спира да функционира. Все още може да получите хладен бриз, който идва от вентилационните отвори, но също толкова често можете да получите температура на помещението или дори горещ въздух. Някои системи ще се изключат, ако открият огромно покачване на налягането в системата.

Компресорът може да предизвика прекомерен шум, ако налягането в автоклиматика се повиши значително. Това не се случва във всеки случай, тъй като някои компресори за климатици са проектирани с байпас, за да се предотврати излишното вътрешно налягане от натоварването на помпата. Ако някога сте чували, че помпата на сервоуправлението е лошо, тогава ще имате представа какво звучи опитен компресор .

  • Отчитания при високо налягане

Презареденият автоклиматик, ще покаже високи стойности на налягането и температурата, които са по-високи от нормалните. Компресорът работи по-усилено, за да се опита да балансира нормалната работа на системата, което води до по-голямо натоварване. Колкото по-голямо е налягането, толкова по-голямо е повишаването на температурата. Това води до още по-голямо натоварване, което води до каскадна недостатъчност на охлаждащия капацитет.

  • Счупен компресор

Това често е неизбежният краен резултат на презаредена система. Компресорът е сърцето на Вашата автоклиматична система и в крайна сметка това ще реагира по същия начин, по който сърцето ви би имало, ако имате хронично високо кръвно налягане. Вътрешните уплътнения ще се счупят, клапите ще престанат да функционират, помпата ще се повреди и системата в крайна сметка ще се развали.Ако системата е претоварена повече от 10%, течността може да влезе в смукателната линия и да стигне до смукателните вентили или картера. Това ще доведе до повреда на компресора.

3
Какви са плюсовете на професионалната ит поддръжка...
Роклите за едри жени
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location