Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (501 words)

Най-разпространени сервизни клапани в автоклиматика

Клапан за р134

Сервизните клапани играят ролята на входове към автоклиматика. Без сервизните клапани би било невъзможно да се работи по системата. Всички процедури по проверка, диагностика на повреди, източване и зареждане на фреона в автоклиматика се извършват през сервизните клапани.

Сервизните клапани играят ролята на входове към автоклиматика. Без сервизните клапани би било невъзможно да се работи по системата. Всички процедури по проверка, диагностика на повреди, източване и зареждане на фреона в автоклиматика се извършват през сервизните клапани. Повечето системи имат поне два клапана: един от смукателната страна и един от нагнетателната страна. Някои системи могат да имат повече от един вентил от страната под високо или ниско налягане, като по този начин може да се работи в различни точки в системата. Съществуват някои модели/например определени модели на Ауди/, които имат само един клапан от страната под ниско налягане. Не съществуват стандартни места на разположение на сервизните вентили и те могат да се намират във всяка една точка от системата. Въпреки че, по-голямата част от  тях се намират на достъпни точки от тръбите или на компресора. Всички предпазни клапани имат предпазни капачки, които ги запазват чисти и предотвратяват случайното им отваряне. Предупреждение, винаги слагайте капачките бавно: ако някой клапан пропуска, това ще попречи капачката да бъде издухана.

Видове сервизни клапани за зареждане на автоклиматик.

1.Шриодер клапан - устройството му на действие е като клапаните на пневматичните гуми, то има пружинен механизъм, който по принцип е в затворено положение /когато към него не са свързани маркучи за зареждане на автоклиматик/. Като по този начин предотвратяват изпускането на фреон от автоклиматика.

2.Ръчни стебловидни клапани - този тип вентили са доста по-рядко използвани от Шриодер вентила, но все пак могат да се срещнат при някои от по старите модели Мерцедес и по-новите модели на БМВ. Стебловидният клапан се състой от трипосочен конектор с регулируемо стебло, покрити със защитна капачка. Клапанът има 3 положения:първото положение е задно /отворено/ положение. Това положение блокира канала към сервизния отвор, предотвратявайки изтичане на фреона. Второто положение е средно /тест положение на клапана/ - позволява изтичането на фреон към сервизния отвор. Това е състоянието, в което трябва да се намира клапанът след като сервизният маркуч е свързан, за да може да протече нормалната работа по автоклиматика. Третото положение е предно / затворено положение на клапана / - блокира движението на фреона по системата.

3.Клапани за фреон Р12 - тези клапани са със външна резба и игличка във вътрешността си. Тези клапани са за всички автоклиматици преди 1993 година.Ако се извършва работа по системата, в която сервизните клапани на двете страни на автоклиматика имат конектори с еднакви размери, трябва много да се внимава, дали сервизното оборудване е свързано правилно към системата. Ако съединенията на страната под високо и под ниско налягане бъдат объркани, това може да доведе до сериозни повреди в автоклиматика и сериозни проблеми в автоклиматичното оборудване. 4.Клапани за фреон Р134-тези клапакни са автомобилите произведени от 1993г до 2016г Тези клапани са със различен диаметър ,за да се предотврати погрешно закачане на колекторните манометри и предотвратяването на по големи нарушения в автоклиматика.

3
Роклите за едри жени
Лечение с кислород и налягане на въздуха в хиперба...