Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (470 words)

България на водещо място по спа курорти и дестинации

България на водещо място по спа курорти и дестинации

Множеството минерални извори на територията на Република България обуславят водещото място, което страната ни заема сред европейските spa дестинации. Разполагаме с десетки спа курорти, които се радват на все по-нарастващ интерес както от местни, така и от чуждестранни туристи.

Множеството минерални извори на територията на Република България обуславят водещото място, което страната ни заема сред европейските spa дестинации. Разполагаме с десетки спа курорти, които се радват на все по-нарастващ интерес както от местни, така и от чуждестранни туристи.

Едни от най-добрите спа хотели на страната са разположени именно в тези курорти и са се превърнали в емблематични точки за редовни спа почивки на много българи.

Такъв е, например, Балнеокомплекс „Акватоник”, разположен в Spa столицата на Балканите – Велинград. Той съчетава в себе си балнеолечение, рехабилитация, SPA и уелнес съоръжения и процедури. Японската градина на комплекса възхищава гостите и ги изпълва с допълнителна доза вдъхновение и преклонение пред красотата на природата и нейните свойства. Спа и уелнес центърът на хотела е един от най-добре оборудваните и освен традиционните басейни, сауна и парна баня, разполага още и с Кнайп пътека (с редуващи се студена и топла вода), ледена стая, приключенски душ, инфрачервена сауна, финландска сауна, фоайе със смехотерапия и други интересни съоръжения. Това е място, на което можете да се отпуснете изцяло и да се абстрахирате от ежедневните грижи, стрес и тревоги. Атмосферата на хотела помага да се потопите в спокойна и релаксираща обстановка и да се възползвате максимално от предоставената ви възможност за почивка.

Друг водещ и любим за спа почивки хотел е „Белчин гардън”, разположен в курортния комплекс Белчини бани. Счита се, че това е един от най-добрите спа хотели в България. Хотелът е изцяло минерализиран и разполага с голям и разнообразен spa център, в който можете да се възползвате от закрит и открит минерален басейн, водни джетове и гейзер, римска баня с въздушни дюзи, топла релакс пейка и още много други. Също така, можете да поглезите тялото си с голямо разнообразие от spa релаксиращи масажи и терапии и да се отпуснете за разкрасяваща процедура в козметичното студио.

„Стримон Гардън” в гр. Кюстендил е друг любим за спа почивки хотел, който предлага качествено обслужване и услуги на много високо ниво. Хотелът е многократно признат от Българския съюз по балнеология и спа туризъм и е носител на множество награди и спечелени конкурси. Чистият въздух, който е характерен за местността и прекрасната природа, която заобикаля хотела допринасят за качеството на вашата почивка. Spa центърът е един от най-добрите в страната и предлага различни видове басейни, сауни, парни бани, вана на Клеопатра, релакс зона с цвето-музикален ефект и още много други интересни съоръжения и процедури.

Благодарение на сайта с оферти за почивки Onfire.bg имате възможност да разгледате още от най-предпочитаните предложения за спа курорти и хотели в България и не пропускайте да се възползвате от чудотворния ефект, който носи една пълноценна spa почивка.

1
Най-популярните видове течни горива, използвани от...
Как да изберете правилния винт