Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (460 words)

Как да изберем правилният антифриз за зимно шофиране

Доброто отопление в автомобила през зимата идва с използването на подходяща охлаждаща течност за двигателя.

Доброто отопление в автомобила през зимата идва с използването на подходяща охлаждаща течност за двигателя. Обръщайте внимание на радиатора на вашия автомобил, или камион и на нивото на антифриза в него, за да си осигурите така желания комфорт през студените зимни месеци.

Автомобилисти: мит е, че сто процентовото съдържание на гликол в антифриза е най-ефективно:

Погрешно схващането, че колкото повече гликол (или по-висок процент в сравнение с водното съотношение в антифриза), толкова по-добре. Някои хора карат с 100% съотношения на гликола през цялата година, мислейки си, че постъпват правилно и че това помага за предотвратяване на заледяванията и повредите през зимата, както и за летните горещи дни. За съжаление, това съвсем не е така. Смес от 50/50 вода и гликол е най-адекватният избор за вас и за вашата кола.

Имайте предвид, че през лятото, точката на кипене на сместа е по-висока от тази на чистия гликол. В повечето случаи, същата смес би трябвало да покрива точката на замръзване. Ако разтворът е твърде слаб (повече вода / по-малко антифриз), това може да доведе до прегряване през летните месеци. Това важи най-вече при ниски скорости, или при екстремно шофиране. В другата крайност, „по-слабите“ охлаждащи смеси могат да замръзнат по време на ниските температури, като е възможно да се спукат двигателните блокове, което ще доведе до големи ремонтни сметки, защото антифризът ще се разшири и ще причини големи щети.

Уверете се, че сте прегледали внимателно етикета на всеки антифриз, който купувате - той трябва да бъде оценен до минус - 36 градуса.

Съветваме ви, при закупуването на антиохлаждащи и охлаждащи течности, да разгледате внимателно етикета, за да сте сигурни, че взимате правилния продукт. Когато купувате антифриз, взимайте само продукт на основата на етилен гликол с инхибитори против ръжда и корозия за цялостна защита на охлаждащата система. Прочетете етикетите внимателно. Лицензираните механици, както и обучените в завода автомобилни сервизни техниците ще ви кажат, че охлаждащата течност трябва да е със съдържание 50/50 етилен гликол и вода и да осигурява пълна защита срещу замръзване до минус - 34 градуса по Фаренхайт (еквивалентна на - 36,7 градуса С). Следвайте това правило и просто няма как да сбъркате в избора си.

Карайте на топло и безопасно тази зима с правилния антифриз в двигателя:

Този есен проверете антифриза в радиатора си, или закарайте колата при специалист, за да го направи вместо вас. Уверете се, че имате едновременно адекватни нива на охлаждащата течност и адекватен процент гликол в радиатора. Осигурите си комфорт и безопасност през зимния период и също така чисто и размразено предно стъкло.

Ако все още не сте се сдобили с висококачествен антифриз посетете https://autoo.bg/cat-антифриз, където ще откриете богат богат избор от различни видове от топ производители подходящи за всяка марка автомобил.

2
Избор на гримове и козметика за суха кожа
Как да изберем правилната книга?