Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (442 words)

Как да засадите зеленчукови сортови семена на открито

Как да засадите зеленчукови сортови семена на открито

Зеленчуковата градина е мястото, в което можете да се насладите на евтини, свежи и зрели зеленчуци, които сте си отгледали с много любов. Но първо трябва да научите техниките за засаждане на зеленчуковите семена на открито, с помощта на които ще си гарантирате най-добрите резултати и богата реколта.

Зеленчуковата градина е мястото, в което можете да се насладите на евтини, свежи и зрели зеленчуци, които сте си отгледали с много любов. Но първо трябва да научите техниките за засаждане на зеленчуковите семена на открито, с помощта на които ще си гарантирате най-добрите резултати и богата реколта. Разбирането на основните начини за засаждане на семената, е от особена важност, за да имате една чудесна зеленчукова градина през целия сезон.

 

 1. Стъпка: Изберете видовете зеленчуци, които искате да растат в градината ви и закупете сортови семена от агроаптеката, за да ги засадите.
  Това ще ви позволи да се запознаете с начина на отглеждане на избраните зеленчуковите семена на открито и след прибиране на реколтата да се насладите на сортовете, които сте избрали.
 2. Стъпка: Научете повече за видовете зеленчукови семена, които ще садите.
  Всеки сорт семена изисква специфични условия, необходими му да покълне, като: подходяща температура, нива на влага и слънчева светлина.
  Ако някое от тези условия липсва или е в повече, деликатното семе или разсад няма да поникне.
 3. Стъпка: Опознайте климатичните особености на вашата географска област и зоните за засаждане, за да сте сигурни, че поставяте зеленчуковите сортови семена в земята в точното време на сезона.
  Познаването на климатичните особености и зоните на засаждане помагат на градинарите да разберат, кога да засадят зеленчуковите семена на открито, за да получат най-добри резултати. Зоните определят най-ниските и най-високите температури и очакваните годишни валежи, които са жизнено важни за покълването на семената.
 4. Стъпка: Започнете засаждането на зеленчуковите сортови семена, като маркирате почвата в редове.
  Дълбочината, на която всяко семе трябва да бъде поставено в земята зависи от неговия размер, колкото по-големи са семената, толкова по-дълбоко трябва да се поставят в почвата.
  Близостта на всяко семе също зависи от размера, като по-големите семена изискват повече пространство между всеки ред.
 5. Стъпка: Поливането на семената, ако земята е суха.
  Когато поливате семената е добре да прибавите и малко количество тор, за да ги подхраните допълнително.
 6. Стъпка: Заровете зеленчуковите семена, като покриете с по-малко почва малките и с повече по-големите.
 7. Стъпка: Внимателно укрепете почвата над зеленчуковите семена с ръка или инструмент за засаждане и напръскайте с вода мястото им.

Ако искате да огледате отлична продукция товага не губете време, а се набдете с качествени сортови семена от агроаптека Иван Чавдаров - https://agro-gradina.com/. Там ви очаква голямо разнообразие от различни видове семена, торове, пестициди, книги и други полезни за всеки земеделец неща.

3
Как да изберем правилната книга?
Как да използваме дискова брана