Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (473 words)

Полезни съвети за избор на полет с прекачване

Когато пътуваме в чужбина със самолет, често пъти избираме опцията „полет с прекачване“. В някои случаи, билетите с прекачване са по-евтини от директните полети, но в повечето случаи когато се налага да изберем опция с прекачване е защото друг вариянт не е наличен.

Когато пътуваме в чужбина със самолет, често пъти избираме опцията „полет с прекачване“. В някои случаи, билетите с прекачване са по-евтини от директните полети, но в повечето случаи когато се налага да изберем опция с прекачване е защото друг вариянт не е наличен. България не е голяма страна и поради тази причина не се предлагат голям брой директни дестинации от София. Като изключим полетите до континентална Европа и Великобритания, по-далечните дестинации от София се броят на пръсти. Те са Дъблин в Ирландия, Доха в Катар и Дубай в Обединените Арабски Емирства. До всички останали точки по света се налага да летим с прекачване, като в някои случаи броят на прекачванията може да бъде и повече от едно.

Най-популярните транзитни точки за Българи са Виена (Австрийски авиолинии), Истанбул (Турски авиолинии), Мюнхен и Франкфурт (Луфтханза), Варшава (ЛОТ), Москва (Аерофлот). Разбира се, вариянтите за връзки са много повече, като съществуват и възможности за комбинация на полети с някои от нискотарифните авиокомпании. С тях може бързо и евтино да достигнете до трансферни хъбове като Лондон, Франкфурт, Брюксел, Рим, Милано и много други.

Ако вече сме закупили билет с прекачване или се колебаем коя опция за пътуване да изберем, сайтът connectionreview.com може да ни бъде доста полезен. Въпреки, че е на Английски език, той предлага на потребителите информация за прекачванията с всяка отделна авиокомпания. Всички авиокомпании предлагащи полети от София фигурират, като може да прочетете рейтинги на потребители и техни впечатления. Съветите могат да бъдат ключови – например за някои авиокомпании става ясно, че имат проблем с хендлирането на багажите. В такива случаи, трябва да носите важните неща в ръчния багаж, за да избегнете неприятната ситуация да останете без важни вещи в случай, че багажът Ви пристигне със закъснение в крайната точка на Вашето пътуване. Други ценни съвети са свързани с ориентирането в големи транзитни летища като Лондон Хийтроу или Париж Шарл де Гол например. Има и ценни съвети как бързо да се предвижите до гейта на следващия самолет, избягвайки дълги колони за проверка на багажа. Има случаи когато самолетния билет предлага много дълъг престой или дори нощувка. От коментарите в сайта става ясно, че някои авиокомпании, като Катарските и Турските авиолинии предлагат безплатни туристически обиколки на Доха и Истанбул съответно. Това е страхотен бонус за всички пътуващи, защото е добър начин за прекарване на времето за престой, при това напълно безплатно.

Освен мнения на потребители, сайтът connectionreview.com предлага и богата секция от редакционни статии за редица летища и авиокомпании, които предлагат по-професионален и безпристрастен преглед на фактите.

Ако наскоро сте летели с прекачване, сайтът дава възможност бързо и лесно да споделите и Вашето мнение.

2
Как да открием качествени парфюми тестери на изгод...
Ревю на фурни за вграждане: Bosch HBG633NB1, Bosch...