Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (476 words)

Грим съвети за горещо време

Ето, че истинското лято е вече при нас. Термометрите на места надвишават 35 градуса и жегите започват да стават непоносими. Въпреки топлото време обаче е важно да успяваме да изглеждаме добре. Тук ще Ви предложим няколко полезни съвета как да поддържате изрядна визия дори и в горещините.

Ето, че истинското лято е вече при нас. Термометрите на места надвишават 35 градуса и жегите започват да стават непоносими. Въпреки топлото време обаче е важно да успяваме да изглеждаме добре. Тук ще Ви предложим няколко полезни съвета как да поддържате изрядна визия дори и в горещините.

  • Заменете фон дьо тена с по-лек продукт

Топлото време предразполага и по-висока температура и на тялото, съответно и на лицето. Тежките фон дьо тени определено не са подходящи за летни дни. Колкото и немазна да е кожата ни под влиянието на топлото време, лицето ни се изпотява и гримът ни със сигурност няма да изглежда добре. През лятото можете да замените фон дьо тена с продукт от рода на BB, CC или DD кремовете – в зависимост от нуждите на кожата Ви. Те имат ниска до средна покривност, прикриват недостатъците, изравняват тена на лицето без да утежняват излишно.

  • Избягвайте сенките за очи

Топлината предизвиква изпотяване по цялото лице, дори и по клепачите. Вероятни никоя от Вас не е усещала, че клепачите й се изпотяват в широкоразпространеното разбиране за това. Е, да няма капки пот, но лепкавото усещане по клепача е именно изпотяване. През летния период, ако няма специален повод, не използвайте сенки за очи. Колкото и да Ви убеждават разни реклами, че базата за сенки ще задържи цвета и продукта на място – повярвайте нищо няма да е такова, каквото Ви се представя. Със сигурност ще дойде момент през деня, в който сенките ще се съберат в гънката на клепача и това никак няма да Ви хареса.

  • Използвайте водоустойчива спирала за мигли

В горещините всеки търси прохлада. Дали ще я намерите на морския плаж или на басейн в града със сигурност искате да изглеждате добре. В тези моменти Ви препоръчваме да използвате водоустойчива спирала за мигли. Така хем ще подчертаете миглите си, хем ще можете да плувате без притеснения, че ще излезете от водата с черни петна под очите.

  • Моливът за устни – незаменим помощник

Ако искате да продължите да използвате червилото си и през летните месеци е добре да се сдобиете с молив за устни. Моливът ще предотврати размазването на червилото и ще го запази за по-дълго време точно там където трябва.

  • Започнете да използвате фиксатор за грим

Понякога, дори и през лятото, се налага да използваме повечко грим. Събитие, специален повод или среща предполагат да изглеждаме абсолютно изрядно. В тези случаи, за да бъде всичко на ниво е добре да завършим грима с фиксатор, който ще запази ефекта за дълго време. За важните събития, разбира се, не забравяйте да сложите и любим парфюм, за да бъде визията Ви напълно завършена.

1
Физиотерапия - чудесно решение за бързо възстановя...
Гениални трикове за увеличаване трайността на Ваши...