Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (603 words)

Гениални трикове за увеличаване трайността на Вашия парфюм

Кой не би искал да ухае на любимият си парфюм през целия ден? В статията ще Ви предложим 8 гениални трика, чрез който ще удължите живота на парфюма си и ще можете да му се наслаждавате цял ден.

Кой не би искал да ухае на любимият си парфюм през целия ден? В статията ще Ви предложим 8 гениални трика, чрез който ще удължите живота на парфюма си и ще можете да му се наслаждавате цял ден.

  • Хидратирайте кожата си след като вземете душ

Това е моментът, в който кожата Ви е най-склонна да абсорбира овлажняването. Няма по-удачен момент да нанесете любимият си парфюмен лосион за тяло и да обвиете кожата си в невероятно ухание за дълго.

  • Пръскайте с парфюм само добре хидратирана кожа.

След душ кожата е винаги по-топла и това спомага ароматът да се задържи по-дълго и да се развие по-добре. Лосионът за тяло, който нанасяте след душ създава идеална основа за молекулите на парфюма. Ако не искате „сблъсък“ на аромати, се уверете, че лосионът Ви за тяло е или със същия аромат като този на парфюма Ви, или е изцяло неароматизиран.

  • Поставяйте парфюма в пулсиращите точки.

Всички знаем, че е много приятно да направим облак от парфюмни капки и да преминем през него, за да задържим аромата по себе си. За съжаление обаче този вариант за нанасяне на парфюма е малко безполезен. Ние виждаме молекулите на парфюма дори с невъоръжено око, но на практика те са много по-бързи отколкото изглеждат. От момента на пръскане до момента, в който преминем през облака от парфюм, половината от молекулите вече са достигнали до земята. Вместо това, по-добре да сложим парфюма в точките, в които пулса се усеща най-силно. Успешен трик за момичетата, които нямат време да чакат лосиона за тяло да попива след душ, е нанасянето на вазелин като основа на местата, на които ще бъде нанесен парфюма.

  • Не търкайте китките си една в друга!

Много погрешен навик е след напръскване с парфюм на китките да ги разтъркваме една в друга. По този начин нарушаваме структурата на парфюма и го правим по-нетраен. В този случай ароматът дори не може да развие връхните си нотки, защото те изчезват изключително бързо след разтриването.

  • Използвайте парфюмен душ гел

Ако искате цялото Ви тяло да ухае на парфюм при всяко докосване е добре да използвате парфюмен душ гел. Обикновено тези продукти задържат уханието по кожата повече от 12 часа.

  • Ако решите да правите собственоръчно своя парфюмен лосион за тяло, използвате буркан с капачка, а не тубичка.

По-лесно е както за обединение на съставките, така и за използване. Добавете няколко капки натурално парфюмно масло към неароматизиран лосион за тяло и се наслаждавайте на дълготрайно ухание. Добавете по-голямо количество, ако искате по-интензивен аромат. Веднъж, когато се уцелили точното количество, ще имате формула за собствен парфюмен лосион за тяло.

  • Използвайте памучен тампон със спирт, ако парфюмът, който сте пробвали не Ви харесва.

Ако искате да почистите кожата си от неприятен парфюм, който сте нанесли използвайте памук напоен със спирт. Ако след като спирта изсъхне, ароматът е все още там можете да пробвате с равни части сода и вода. Смесете по 1ч.л и нанесете пастата на местата, на които сте поставили парфюма. Оставете да подейства за около 5 минути и изплакнете с хладка вода.

  • Не съхранявайте парфюмите си в банята

Висока температура, влага и светлина са фактори, които могат да съсипт парфюма Ви. Най-доброто място за съхранение на парфюми е декоративна кутия в гардероба. Ако пък използвате някои от парфюмите си само през един от сезоните, можете да ги съхранявате в плътно затворен найлонов плик в хладилника. Там темпретурата е ниска, а светлината минимална, което със сигурност ще запази аромата за дълго.

1
Грим съвети за горещо време
Келоиди лечение и успешна антиейджинг терапия
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location