Размер на шрифта: +
4 minutes reading time (728 words)

8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако имате чувствителна кожа

8 съвета за красота, които трябва да знаете, ако имате чувствителна кожа

Келоиди лечение и третиране на белези от този тип. Какво представляват келоидите, защо се появяват и как удачно да ги премахнем?

Келоиди лечение и третиране на белези от този тип. Какво представляват келоидите, защо се появяват и как удачно да ги премахнем? Това са въпроси на хора, които страдат от болезнените белези, развалящи и добрия външен вид все пак. Споменавайки външен вид се сещаме и за антиейджинг терапиите. Те се наложиха напоследък, като основно средство да задържим стрелките на часовника, та дори да върнем и времето назад. Що е то антиейджинга и защо ни е затрябвал? Начин на живот ли е, метод за справяне с бръчките или просто още една модерна и непозната дума. И белезите, и бръчките, и целулита и стареенето са част от множество различни естетични процедури, чийто цел е една - да ни направят по-красиви и млади. Вижте, как!

Антиейджинг – да си по-млад не е мираж, нито непостижима мечта!

В същността на антиейджинга са заложени редица практики, процедури и терапии. В широкия аспект на темата, може да се говори за йога, за активно движение, за здравословно хранене и начин на живот, дори за духовни практики. В по-тесен смисъл антиейджинг терапиите са свързани предимно с подмладяването на кожата и спирането до определена степен процесите на стареене. Това днес може да се случи по редица методи – някои от тях са свързани с естетичния лазер, други с поставянето на дермален филър, трети със стимулацията и регенерацията на клетъчна основа и още редица неща. Реално погледнато до преди години универсалното оръжие за подмладяване на кожата бяха кремовете против бръчки. Те обаче се оказаха доста неефективни и търсенията в насока подмладяване бурно се развиха.

Стигна се до появата на хиалуроновите дермални филъри, до създаването на колагенови филъри, които не съдържат говежди колаген и до биостимулаторите в крайна сметка. Днес спокойно може да се каже, че мисията да се подмладим е осъществима. Ако имаме нужда да спрем появата на бръчки, да върнем обема на кожата на лицето и дори в задната част на ръцете, то ни е нужен повече произведен колаген. Именно този произведен натурално в човешката кожа елемент, я подмладява активно. Затова и биостимулаторите са съставени от колаген – изкуствено създаден по химичен път, но изцяло подобен на човешкия. Освен колаген попълващ и оформяш, те съдържат и поликопролактон. Той от своя страна пък придава еластичност и оформя перфектно контурите, чрез мрежовидна структура. Напълно е безвреден, защото от него се правят разграждащи се хирургични конци също. В комбинация двете съставки събуждат кожните клетки и ги карат активно да произвеждат колаген,  докато самия колаген придава така желаната младост, докато клетките ни не го произведат сами. Поставянето на дермален филър не е инвазивна практика и напълно синхронизира понятието антиейджинг, защото ни подмладява на мига.

Келоиди лечение, благодарение на иновативна силиконова формула

Какви по своя характер белези са келоидите? Келоидите, за разлика от хипертрофичните белези, са разраснала се и твърда съединителна тъкан, на мястото на нараняване по кожата. Те, обаче не са само в участъка на нараняването, но се издигат и разрастват, и около него. Тъй, като производството на съединителна тъкан при тях е значително завишено, те спадат към групата на доброкачествените ракови образования. Появата на едни подобни белези, може да се изяви най-често след пробиване на дупки в ушната мида, пиърсинг на устни например,  на носа или след една татуировка, която сме си направили. Областите, които най-много се засягат от този род белези са тази на гърдите, областта на врата, около ушите, по лицето около очите. Как изглежда келоидния белег? Той е червена, надигната и силно втвърдена топка тъкан с неправилна форма често пъти. Освен неприятен за естетичния ви вид, един такъв белег е много болезнен, сърбящ и често пъти разрастващ се.

Най-много тези белези се появяват около периода на съзряване и пубертет. Тогава хормоналните изменения в организма на човека са свързани и с появата на неприятните образувания. Те често пъти се появяват и размножават от слънчева светлина. Келоиди лечение, може да се направи по консервативни методи, с кортикостероиди – но това днес не е препоръчително, защото знаем, колко вредни са тези вещества за човешкото здраве. Ефективния метод е един пречистен силиконов крем, като Кело Кот, който ефективно елиминира този тип белези с активната си употреба. Просто го нанасяте, съхне мигновено, не оставя следи, защото е прозрачен и няма дразнещи парабени или пък вещества предизвикващи алергии. Идеалния и безопасен метод, да се справите с опасните и дразнещи белези, като келоидите. 

 

2
Съвети при избора на тапети
Как да обзаведем дома си във френски стил с интери...