Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (463 words)

Как да проверим спирачните тръби?

Как да проверим спирачните тръби?

Цялостната проверка за изправността на вашия автомобил е изключително важна задача, която не трябва да пренебрегвате. Много често обаче ние забравяме да проверяваме състоянието на спирачните тръби.

Цялостната проверка за изправността на вашия автомобил е изключително важна задача, която не трябва да пренебрегвате. Много често обаче ние забравяме да проверяваме състоянието на спирачните тръби. Това се дължи на факта, че те се намират под колата и е трудно човек без гараж и канал да огледа състоянието им. Въпреки това, периодично трябва да ги преглеждаме, защото може да се стигне до състояние, в което те започват да протичат, а това ще доведе то опасна загуба на спирачна течност и евентуално до частична или пълна повреда на спирачната система.

Ако установите, че се налага да доливате спирачна течност в резервоара по-често отколкото обикновено, тогава със сигурност има теч някъде в спирачната система. Случили се това ще трябва незабавно да проверите цялата система, за да намерите и ремонтирате източника на теча.

В случай, че той е в едно от съединенията, свързващи твърдата спирачна тръба с гъвкавия спирачен маркуч, можете да опитате да затегнете съединието, защото именно хлабавата връзка може да се окаже, че е източника на теча. Ако обаче това не помогне или при оглед тръбата ви се струва дефектирала, тогава единственото решение остава да я замените с нова. Преди това обаче огледайте всички спирачни тръби, защото най-вероятно ще се наложи да смените всички, тъй като ако една е корозирала, то вероятността и останалите да направят проблем скоро е много голяма. За това както се казва, за да ви е мирна главата и да ви е по-спокойно сменете всички спирачни тръби на веднъж, а съответния размер и модел можете да откриете на http://autoo.bg/спирачни-тръбички-и-преходници

Как да проверим тръбите?

За да направите тази важна проверка ще трябва да започнете от резервоара на спирачната течност и да продължите надолу към самите спирачки като внимателно преглеждате всеки сантиметър от тръбите. По всяка вероятност ще се наложи да почистите спирачните тръбички от маслените отлагания, за да можете да имате по-добра видимост. Можете да пробвате и с опипване, като внимателно с пръсти обходите тръбите и следите дали има места, където се усеща сплескана или корозирала. Ако повърхността се усеща груба заради корозията, използвайте телена четка или фина шкурка, за да видите колко сериозно е засегната тръбата. Леката повърхностна ръжда е приемлива, но ако ръждата е проникнала в метала, тръбата трябва да се замени с нова.

Когато дадена тръба минава през преграда, проверете дали придържащата я пружина е все още в позиция. В случай, че тя липсва или е разместена, тръбата може да мине отстрани на отвора и да се протрие. Уверете се, че тръбата не е повредена и ако всичко е добре поставете уплътнението. За ваша сигурност можете да го залепите, със специално лепило и така да предотвратите евентуални разхлабвания или размествания.

2
Модерни схващания за чуждоезиковото обучение
Вратите - въпроси и отговори