Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (505 words)

Тежката раница плаши ли децата и техните родители

Тежката раница плаши ли децата и техните родители

Тежестта на раницата е едно от нещата, които кара родителите и техните деца да се оплакват и да отстъпват назад. Да, те наистина имат основание за това. В една ученическа раница можем да намерим абсолютно всичко, като започнем от химикали и моливи, та стигаме чак до тетрадки и учебници.

Тежестта на раницата е едно от нещата, които кара родителите и техните деца да се оплакват и да отстъпват назад. Да, те наистина имат основание за това. В една ученическа раница можем да намерим абсолютно всичко, като започнем от химикали и моливи, та стигаме чак до тетрадки и учебници. Това, обаче, не престава да притеснява майките и бащите на учениците, тъй като тежестта на ученическата чанта би могла да предизвика изкривяване на гръбначния стълб на детето, което да остане за цял живот.

Как предпазват децата си в останалите държави?

Интересно е как в някой държави съществуват специални закони, които ясно регламентират до колко е допустимо да бъде теглото на дадена раница. Считано за нормално е, че теглото на чантата не би трябвало да надхвърля повече от 8 до 20 % от килограмите на детето.

Според проучване на различни сдружения става ясно, че в САЩ раниците, които носят на гърба си децата, не надхвърлят повече от посочените по-горе килограми. В Русия съществува изискване теглото на раницата да не бъде повече от 300 грама, независимо от това колко тежи детето, което я носи. В Израел има приет закон, който гласи, че ученици от първи и втори клас задължително трябва да бъдат снабдени с ортопедични раници, които да не са повече от 10 % от теглото им. Това е така, тъй като децата на тази крепка възраст са най-податливи към множеството изкривявания. Благодарение на създадения закон родителите имат възможността да ги предпазят максимално от здравословни проблеми.

Начините, по които Германия предпазва своите деца, е като им забранява да носят учебници в раниците си. Следователно техните чанти са значимо по-леки и те не усещат онази тежест, каквато изпитват учениците в нашата страна. За разлика от българските деца, учениците в Германия носят в своите чанти папки по различните предмети, в които им биват преснети листи с урока от учебника на учителя.

В Нова Зеландия децата биват максимално изолирани от това да пренасят килограми тежест на гърба си. В чантата си за училище те носят единствено кутията за обяд, бутилка с вода и малък бележник - за записки, а не книжка за оцветяване. А в някой от останалите страни като Англия, Холандия и други, учениците използвали чантите единствено за закуска и сок. В нея те не поставяли своите учебници и тетрадки. Това са учениците до 11–12–годишна възраст.

За разлика от всички изброени до момента страни, в България не се предприемат никакви стъпки децата да бъдат предпазвани от често срещания проблем свързан с гръбначно изкривяване. За да ги предпазите максимално, то ние ви предлагаме да се възползвате от уникалните предложения, които онлайн книжарницата  dВоокs.bg е селектирала специално за учениците. Ще откриете висок клас раници с ортопедичен гръб, подходящи за деца на всяка възраст.

Осигурете комфорт на учениците си и спокойствие за вас самите.

1
Вратите - въпроси и отговори
Козметика M.Asam – грижа за отпуснатата кожа
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location