Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (459 words)

Кой друг иска да знае как да почиства бързо и ефикасно интериорните си врати?

За да бъдат като нови вратите Ви от HDF, MDF или с ламинирана повърхност, ето няколко съвета от хора борили се със следи от боя, лепило, латекс, силикон и други неясни за вас материали, останали след ремонта. Няма да пропуснем да споменем и „облаците”, и следите, които загрозяват новата Ви интериорна врата.

За да бъдат като нови вратите Ви от HDF, MDF или с ламинирана повърхност, ето няколко съвета от хора борили се със следи от боя, лепило, латекс, силикон и други неясни за вас материали, останали след ремонта. Няма да пропуснем да споменем и „облаците”, и следите, които загрозяват новата Ви интериорна врата.

Почистването на интериорните Ви врати със суха микрофибърна кърпа ще свали праха от тях, но упоритите петна от строителни материали /ако положението е след ремонт например/ ще останат. Можете да избършете с влажна кърпа, ако се налага да ползвате препарат, той не трябва да бъде с абразивни частици или агресивни елементи /като любимите на домакините обезмаслители/. С цел да избегнем реклама ще кажем само, че на пазара има много добри препарати с пчелен восък, които се справят перфектно с петната върху съвременните HDF, MDF или ламинирани повърхности на различните интериорни врати. След като се справите със следите от ремонта остава периодично да почиствате праха от вратата, със суха кърпа, както вече споменахме.

Ставайки въпрос за периодичното почистване няма как да не споменем тъмните цветове на интериорните врати. Гордите притежатели на врати в цвят венге, например, знаят, че по тях остават следи от пръсти, длани или лицата на малки деца, подпирали се по тях. Тук отново идват на помощ препаратите за поддръжка на дървени повърхности и полиращите такива, също и познатата ни микрофибърна кърпа.

Не пренебрегвайте и дръжките на интериорните си врати. Реално най-големият поток от микроби е точно там, почиствайки ги редовно с антибактериален препарат ще предотвратите пренасянето на микроби от ръка на ръка. Ако не разполагате със специализиран такъв, можете спокойно да ги почистите с антибактериален сапун или гъба, напоена със спирт.

Няма как да не споменем някой „вълшебен” трик познат ни от нашите прабаби и баби: ябълков оцет разтворен във вода е ефикасен начин за почистване на повърхността на интериорната врата, включително и стъклото, ако има такова. За стъклената част може да използвате и вестник, така няма да остават така неприятните власинки от парцалите, по него. След проучване сред домакини почиствали с вода и оцет интериорните си врати, без значение дали са от MDF, HDF или с ламинирано покритие, няма информация за пострадали, напротив положителните отзиви са болшинство, така че възползвайте се, особено ако сте фен на био продуктите и природосъобразният начин на живот.

На финала можем само да добавим, че независимо дали ще се доверите на съвременните препарати или на изпитаните във времето „бабини”рецепти, не забравяйте да почиствате редовно интериорните си врати!

3
Мастиленоструен принтер hp
6 метода във физиотерапията