Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (550 words)

6 метода във физиотерапията

6 метода във физиотерапията

Както всички медицински специалисти, така и физиотерапевтите са експерти в своята област. От навяхвания, натъртвания до фрактури те са в състояние да възстановят тялото на пациентите и да го върнат обратно към оптималната му работа.

Както всички медицински специалисти, така и физиотерапевтите са експерти в своята област. От навяхвания, натъртвания до фрактури те са в състояние да възстановят тялото на пациентите и да го върнат обратно към оптималната му работа. Ако пациентите са пострадали по-леко, благодарение на опитните специалисти по физиотерапия в Стара Загора те ще могат да се възстановят без да се прибягва до хирургическа намеса. Но ако нараняването е по-сериозно физиотерапевтите ще помогнат на пациентите да се възстановят по-бързо след операцията.

Тук ще ви разкрием някои методи и техники, които се прилагат във физиотерапията, за по-бързо и ефективно възстановяване:

 

Практически

Физиотерапевтите обичат да работят с ръцете си, като практически подходи. Те включват разтягане, масажиране и компресиране. Мануалната терапия е в основата на всеки план на лечение предписан от физиотерапевта и той вярва, че така пациентите ще се възстановят по-бързо и по-добре.

Физиотерапия с лекарства
Понякога физиотерапията е добре да се извършва паралелно с медикаментозно лечение. За наранявания като мускулни травми е много полезно, ако на пациента се предпишат лекарства, като мускулни релаксанти и мехлеми заедно с Интерференциална терапия. Тя използва леки електрически сигнали, които произвеждат масажиращи ефекти, за да стимулират тялото да произвежда ендорфини, за естествено облекчаване на болката.

Физиотерапия с операцията
За наранявания, които са много по-сериозни физиотерапията в комбинация с хирургията предлагат най-добрите резултати за възстановяването на пациентите. Физиотерапията преди операцията се прилага, за да се подготви тялото на пациента и за укрепване на различни мускулни групи. След операцията, благодарение на физиотерапията се възстановява пълния обхват от движения, предотвратява се образуването на белези в тъканите, както и възстановяване на общото физическо състояние след нараняването.

Физиотерапията е най-доброто средство за възстановяване
При по-леките случаи физиотерапията е достатъчна, за да помогне за напълното възставяване на пациента. Ако той си е навехнал крака в глезена, чрез масажиране се получава загряване, което ще затопли мускулите и тъканите, ще се увеличи притокът на кръв и по този начин ще се ускори възстановяването. В този случай не са необходими, нито операция, нито медикаменти.

Ултразвук
Ултразвукът представлява звукови механични вълни, които ние не чуваме. Те са способни да проникнат в подкожния слой, за да го отпуснат и подготвя за физиотерапията. Чрез ултразвука се предоставя леко докосване от топлина, така се разширяват и затоплят околните тъкани, увеличава се притока на кръв и се ускорява лечебният процес.

Електрически стимулации
Електрическите стимулации се основават на импулсен ток и се прилагат контролирано и в малки дози. Те предизвикват мускулите да се свиват, а това е от съществено значение при пациенти, които в следствие на травми губят своите мускулни функции. С помощта на електрическите стимулации, правилното движение и функции могат да бъдат бързо възстановени.

Физиотерапията е метод на лечение, което задължително се прилага след операция. Въпреки че действията ѝ могат да ви изглеждат прости, те всъщност са далеч по сложни, но много ефективни за възстановяване пълната функция на човешкото тяло след травма. Ако страдате от болки в крайниците и гърба или сте претърпели операция и имате нужда от раздвижване, специалистте по физиотерапия в Стара Загора от HBO Medical Support Center препоръчват да не губите време, а да си запишете час, защото навременно проведената терапия ще ви помогне за по-бързото и пълно възстановяване.

2
Кой друг иска да знае как да почиства бързо и ефик...
Пу-ер чай за отслабване и детоксикация