Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (446 words)

Бижута от цветно злато – оригинални и атрактивни

Бижута от цветно злато –  оригинални и атрактивни

Ако преди, при избора на златно бижу, хората са се ограничавали до бяло и жълто, то днес, вече опциите им са много повече, заради изработването на красиви и уникални украшения от цветно злато.

Доста неща от древното минало са се пренесли в съвремието ни, но по различен начин. Точно така е и със златото.

Ако преди, при избора на златно бижу, хората са се ограничавали до бяло и жълто, то днес, вече опциите им са много повече, заради изработването на красиви и уникални украшения от цветно злато. Днес съществуват черни, кафяви, зелени, розови, сини дори лилави накити, които освежават визията, правят външния ви вид много по-атрактивен и ви карат да се чувствате специални – точно такива, каквито сте.
 

Според информация, предоставена ни от онлайн бижутерията "Магазини Гранат", тайната на цветното злато се крие в сплавта на естественият жълт метал с друг. Оцветяването се получава вследствие на сливането на 24-каратово злато с останалите метали, например никел, мед, сребро, цинк и т.н. Оттам се получават и различните нюанси на златото. Златните бижута са идеален подарък за всеки повод, начин да създадете впечатление и съкровен спомен, който да дарите на ваш любим човек. Като аксесоар, бихте могли да заложите на редица украшения – златни пръстени – дамски или мъжки, колиета, гривни, обеци, часовници.

Ето малко подробности относно различните отенъци на златото, които ще ви бъдат полезни в случай, че този път решите да бъдете по-оригинални и да подарите красиви цветни и оригинални бижута от злато.

Розово злато е нежно, интересно и атрактивно, понеже гледано под различен ъгъл, показва различни нюанси на цвета.  С времето то става все по-наситено. За розовия цвят на най-популярния метал, е виновна медта. Колкото по-голямо е съдържанието й в сплавта, толкова по-розово е бижуто.

Златните пръстени - дамски или мъжки, колиета и гривни от зелено злато са един от най-древните, познати на хората. Цветът възниква от сплавта между злато и сребро, и изпъква най-силно, когато се комбинира с розово, бяло или жълто злато.

Лилавото злато се ползва по-често като скъпоценен камък, а не за изработката на бижу, тъй като е по-крехко и фино. Получава се при смесване на злато и алуминий.

Черното злато се получава чрез използването на различни техники. Освен тях, накити от черно злато могат да се изработят и след окисление на сплав от кобалт и злато. Черният цвят загатва изключително интересни предложение и се ползва от смели дизайнери и разбира се, хора, които са готови да експериментират.

Синьото злато е може би най-интересният и екзотичен вариант за изработване на бижута. Въпреки това, този цвят рядко се ползва от бижутерите, така че ако откриете такова украшение, то със сигурност ще предизвика възхищение и ще остави траен спомен в съзнанието на бъдещия му собственик.

2
За почистващите препарати и почистването на дома
Образователни игри за предучилищна възраст