Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (521 words)

Образователни игри за предучилищна възраст

Образователни игри за предучилищна възраст

Едно от нещата, които изиграват основна роля в развитието на децата, са образователните игри за предучилищна възраст. Благодарение на тях, неосъзнавайки това, те се обучават и подготвят за училище, усвоявайки нови умения по различен и интересен начин.

Едно от нещата, които изиграват основна роля в развитието на децата, са образователните игри за предучилищна възраст. Благодарение на тях, неосъзнавайки това, те се обучават и подготвят за училище, усвоявайки нови умения по различен и интересен начин. По време на самите игри, малчуганите научават нови неща, които тепърва ще им бъдат от полза, благодарение на своите любими детски играчки и забавления. Те усвояват информацията бързо и докато се забавляват полагат основите на своето образование.

Според информация на специалистите от jerrykids.com различните образователни игри за предучилищна възраст се прилагат успешно в домашното обучение и в детските градини. Те допринасят за бързата адаптация на децата в последващото училище. Играейки, те развиват въображението си, логическото си мислене, подобряват паметта им и интелектуалните им умения.

В следващата статия ще ви предложим различни видове образователни игри за предучилищна възраст. Ако вие сте родител, който желае детето му да получи най-добрата порция от интелектуални и стимулиращи креативността и интелекта игри и детски образователни играчки или просто търсите подарък за някой малчуган може да погледнете в сайта на Jerrykids.com. Тук ще откриете голямо разнообразие от детски образователни играчки за всяка възраст.

Сред най-любимите детски игри са онези, които включват рисуване, било то с моливи, флумастри, боички и т.н.  Малките трябва да се научат да представят различни обекти – цветя, животни, къщи и т.н. Всеки цвят има свое значение и изразява емоционалното състояние на детето, ето защо, благодарение на рисунките, детето може да изрази своите мисли и чувства.  Предучилищното обучение предлага множество различни „занятия” под формата на игри с карти със снимки на птици, животни, предмети, природни картини, професии и т.н. интерактивни играчки.  Така, когато възрастният, било то родител или учител, каже какво е изобразено на снимката, детето го запомня много по-лесно.

Логическото мислене на малчуганите може да се развие чрез сглобяването на различни по сложност пъзели и конструктори, които спадат към креативните или интерактивните играчки. Освен него, игрите от този тип помагат за упражняване дейността на двигателната система. Тайната относно стимулирането на мозъчните действия се крие в множеството опити, които малчуганите правят, докато опитват да наредят правилно пъзела. Те се учат на търпение, на воля и постоянство – да не се отказват, докато не получат удовлетворяващия ги краен резултат.

Съществуват и група образователни игри и играчки за предучилищна възраст, които оказват влияние върху вниманието и паметта на децата. Обикновено, това са: игри за откриване на еднакви обекти, форми, цветове; намиране на едно и също изображение сред много други; търсене на разлики между две снимки и други.

Друг вид игри, които помагат за обучението на децата са различните загадки. Те упражняват въображението и мисловната дейност на малките.

Математическите образователни игри за предучилищна възраст са другият вид, който стимулира мисълта на детето и му помага в последващият учебен процес. В задачките могат да се ползват различни интересни за малчугана предмети – моливи, кубчета, копчета, плодове и зеленчуци. Те могат да бъдат нарисувани или оцветени в ярки цветове, което допълнително ще прикове вниманието на децата.

3
Бижута от цветно злато – оригинални и атрактивни
Медицинско работно облекло