Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (451 words)

Как да изберем подходящите дюбели и да ги инсталираме?

Как да изберем подходящите дюбели и да ги инсталираме?

От колко време все се каните да поставите тази закачалка или картина на стената и все не ви остана време или нямате подходящите дюбели под ръка.

От колко време все се каните да поставите тази закачалка или картина на стената и все не ви остана време или нямате подходящите дюбели под ръка. Всъщност цялото упражнение няма ви отнеме много време, но е нужно да разполагате наистина с подходящите инструменти и видове дюбели, за да не се налага да правите едно и също упражнение няколко пъти. В случай, че до сега не ви се е налагало да работите с дюбели и нямате и бегла представа какви видове се предлагат и какви точно имате нужда вие, тогава вероятно ще изпитате известни затруднения, но вие ще ви помогнем.

Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете, преди да закупите нужните крепежни елементи е в каква стена точно ще ги поставяте. Дали тя е гипсокартон, бетон, газобетон, панел или тухла? Знаейки отговора ще ви е много по-лесно да вземете правилните дюбели.

Следващото по важност е да сте наясно какво точно ще скрепвате или какво ще окачите върху тях. Дали ще окачите закачалка с няколко кърпи или ще поставите на тях тежки предмети? Това е изключително важно, защото от това зависи, освен вида на дюбела и неговата якост, защото на пазара се предлагат пластмасови и метални видове, които имат своето специфично предназначение.
Друг важен фактор е от къде ще закупите вашите крепежни елементи. Ако искате да се сдобиете с наистина качествени дюбели в ИТТ България ЕООД ще откриете богат асортимент от видове с гарантирано качество, които са се доказали и няма да ви подведат. От изключителна важност е да работите само с висококачествени материали, за да можете да бъдете сигурни, че крайният резултат ще бъде здраво и надеждно монтиране, което няма да поддаде.

След като сте наясно с всички тези неща и сте закупили подходящите видове дюбели можем да преминем към момента на монтирането. Ето и основните стъпки при инсталирането им в стената:

Според вида на вашата стена и дюбела можете да използвате или бормашина, за да направите дупка, която трябва да бъде малко по-тясна от диаметъра на дюбела или да използвате само отвертка, с помощта, на която директно да го завиете в стената. Това разбира се може да се случи ако дюбела е с резба и остър връх.

Ако той е пластмасов и предварително сте направили дупка е нужно с малко натиск от ваша страна да вкарате дюбела в отвора, така че главата му да се изравни с равнината на стената.

В случай, че се налага поставянето на още един дюбел просто трябва да се повтори същото упражнение, като е важно ако на тях ще поставяте рафтче или картина отворите да бъдат в една права.

2
Да монтираме или не газова уредба на бензиновия си...
Как да си отгледате морава, чрез засяване на семен...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location