Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (451 words)

Как да изберем подходящите дюбели и да ги инсталираме?

Как да изберем подходящите дюбели и да ги инсталираме?

От колко време все се каните да поставите тази закачалка или картина на стената и все не ви остана време или нямате подходящите дюбели под ръка.

От колко време все се каните да поставите тази закачалка или картина на стената и все не ви остана време или нямате подходящите дюбели под ръка. Всъщност цялото упражнение няма ви отнеме много време, но е нужно да разполагате наистина с подходящите инструменти и видове дюбели, за да не се налага да правите едно и също упражнение няколко пъти. В случай, че до сега не ви се е налагало да работите с дюбели и нямате и бегла представа какви видове се предлагат и какви точно имате нужда вие, тогава вероятно ще изпитате известни затруднения, но вие ще ви помогнем.

Първото и най-важно нещо, което трябва да знаете, преди да закупите нужните крепежни елементи е в каква стена точно ще ги поставяте. Дали тя е гипсокартон, бетон, газобетон, панел или тухла? Знаейки отговора ще ви е много по-лесно да вземете правилните дюбели.

Следващото по важност е да сте наясно какво точно ще скрепвате или какво ще окачите върху тях. Дали ще окачите закачалка с няколко кърпи или ще поставите на тях тежки предмети? Това е изключително важно, защото от това зависи, освен вида на дюбела и неговата якост, защото на пазара се предлагат пластмасови и метални видове, които имат своето специфично предназначение.
Друг важен фактор е от къде ще закупите вашите крепежни елементи. Ако искате да се сдобиете с наистина качествени дюбели в ИТТ България ЕООД ще откриете богат асортимент от видове с гарантирано качество, които са се доказали и няма да ви подведат. От изключителна важност е да работите само с висококачествени материали, за да можете да бъдете сигурни, че крайният резултат ще бъде здраво и надеждно монтиране, което няма да поддаде.

След като сте наясно с всички тези неща и сте закупили подходящите видове дюбели можем да преминем към момента на монтирането. Ето и основните стъпки при инсталирането им в стената:

Според вида на вашата стена и дюбела можете да използвате или бормашина, за да направите дупка, която трябва да бъде малко по-тясна от диаметъра на дюбела или да използвате само отвертка, с помощта, на която директно да го завиете в стената. Това разбира се може да се случи ако дюбела е с резба и остър връх.

Ако той е пластмасов и предварително сте направили дупка е нужно с малко натиск от ваша страна да вкарате дюбела в отвора, така че главата му да се изравни с равнината на стената.

В случай, че се налага поставянето на още един дюбел просто трябва да се повтори същото упражнение, като е важно ако на тях ще поставяте рафтче или картина отворите да бъдат в една права.

2
Да монтираме или не газова уредба на бензиновия си...
Как да си отгледате морава, чрез засяване на семен...