Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (560 words)

Грижа за кожата на ръцете - запазете младостта

Всеки знае, че ръцете на жените разказват за своя собственик много повече от лицето. Кожата на бременната жена е в позиция да изглежда добре. Tова е временно явление, което се дължи на хормоните, произвеждани от активно през този период. Помнете, че младежки стегнатата кожа е вашият коз.

Всеки знае, че ръцете на жените разказват за своя собственик много повече от лицето. Кожата на бременната жена е в позиция да изглежда добре. Tова е временно явление, което се дължи на хормоните, произвеждани от активно през този период. Помнете, че младежки стегнатата кожа е вашият коз.

Ръцете често са подложени на негативни фактори: работа с опасни вещества, нестандартни грижи, пренебрегването на предпазни средства при почистване на къщата.

Грижата за ръцете трябва да започва с намаляване агресивното действие върху кожата при извършване на всякаква домакинска работа.

Разбира се, работните ръкавици създава неприятно усещане по кожата на ръцете, но тя остава напълно защитена от вредното им влияние.

Важен момент - формирането на навици.

В студено време, трябва да се носят топли ръкавици, а не кожата да се излага на вятъра. Тези здравословни навици ще защитят ръцете от излагане на студ, а кожата остава мека и еластична.

Ако миете ръцете след работа го правете със сапун и топла вода. Много топлата вода се отразява зле на кожата, тя отмива защитното фолио от повърхността. Студена вода измиване ръцете, но пак има негативно действие и не е много желателно да се ползва често.

Готвене в кухнята, може да довеете до потъмняване или начупване на нокътната плочка. Това ще създаде грозен вид. За възстановяване на положението, може да използвате лимонов сок. Нарежете лимона на половина и потопете върховете на пръстите. Дръжте ръцете за няколко минути, докато кожа отново стане свежа и красива.

Кои кремове за ръце са най-добрите?

Говорейки за козметика за грижа на ръцете, трябва да се отбележи, че някои съединения помагат за подхранване на кожата, а други хидратират. Защитен крем е полезно да се поставя на ръцете, преди излизане от къщи. Много добър е хидратиращ крем за тяло atache.

Хидратиращ и подхранващ крем трябва да се ползва от всяка жена.

Кремът се втрива в кожата, докато напълно се абсорбира. Поради интензивността на масажът подобрява кръвообращението, което позволява полезните вещества проникват по-дълбоко в кожата.

Какво става, ако кожата е пресъхнала?

Има едно отлично средство за напукани и сухи кожни на ръцете. Това са вани и маски. За бани използва отвара от градински чай, липа, лайка, живовляк. Полезна е и ваната с топла суроватка.

Ако кожата на лактите придобие тъмен цвят, това показва неизправност в щитовидната жлеза. Обърнете се към ендокринолог за коригиране на ситуацията.

Готови маски за ръцете се продават в козметични магазини и аптеките. Съставът на козметика трябва да съдържа колаген, аминокиселина, еластин, восъци и растителни екстракти.

Домашна маска:

Може да приготвите и сами маска за ръцете. За целта използвайте яйчен жълтък, който се смесва с една чаена лъжичка зехтин и мед и се нанася в леко затоплено състояние. Полезен е още варен картоф на пюре смесен с яйчен жълтък и сметана. Маската се държи за около 20 минути.

Как да избелите кожата на ръцете?

Ако ръцете ви са започнали да се появяват, ако по тях се появяват тъмни петна, опитайте се да направите маска от кисело зеле. Сто грама зеле се прилагат върху засегнатото място за петнадесет минути и след това се промиват с топла вода. Подходяща е още маска с прясна краставица или лимон.

1
Дългоочаквана почивка през Май 2017 в България
Защо хората поръчват копирайтинг услуги