Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (494 words)

Как правилно да подредим камиона при превоз на багаж?

Това наистина е много важен въпрос, как точно да бъдат подредени нашите мебели при движение на автомобила?

Това наистина е много важен въпрос, как точно да бъдат подредени нашите мебели при движение на автомобила?

При всяко преместване идва момента в който опакованите неща се донасят от хамалите до автомобила и започва процесът на зареждане в каросерията на камиона или буса. Мнозина сравняват тази дейност с компютърната игра "Тетрис". Максимално плътно прибраните неща в багажника заемат по-малко обем и съответно са по-малко податливи на клатене и падане по време на движение към новото местоназначение.

 Като част от тази статия ще се опитам да дам някои основни съвети за правилното поставяне на предметите, опаковани в задната част на камиона. 

Превоз на тежки домакински уреди

Хладилници, перални, миялни машини, готварски печки и други подобни електроуреди по-добре да се поставят първи в автомобила и възможно най-близо до кабината на камиона. На първо място, това им пречи да се местят по време на движение и второ, когато се движим през неравности, минималното разклащане е между двете оси.

Зареждане на матраци и листови мебели

Големи и плоски неща, като например матраци, задните стени на секции, гардероби и всички видове скелета е по-добре да са поставени по протежение на двете страни на борда. Оставете място за тях, ако не можете да ги сложите веднага след големите домакински уреди.

В задната част се разполагат  сглобяеми мебели

Някои мебели не може да се разглобяват или е решено да не се прави това съзнателно.  Подредете ги по големина на приоритетна основа. Ако  мебелите имат кухина - ги напълнете с малки кутии, торби или други дребни неща.  

Ред с кашони

Сигурно вече се досещате, но е много полезно да напълните имуществото си в кашони с един и същ размер. Това значително ще подпомогне подреждането на камиона или буса при пренасянето.

Кутиите с различни нещата, които ще са необходими на първо време следва да се сложат по-близо до вратата последни, за да може при слизането да са в обратен ред – първи. Най-често правилното за тях място е на върха. Поставяйте тежки кутии на пода и дъното, а леките отгоре.

Кутиите с чупливи предмети трябва да се поставят така, че да не се слага нищо върху тях. В същото време, е необходимо да се поставят тези кутии, така че те не падат.

 Кутии с най-необходимото

Инструменти поставени с ремъци на вратата, електрически лампи, храни се поставят на последно място тъй като може скоро да ни се наложи да ги употребим, още като влезем в новия апартамент.

Скъпите и ценни неща, по-добре да изтеглят незабавно, така че те не са оставени без надзор и най-добре да ги возим отделно в кабината при нас или в друг автомобил.

  В задната част на камиона

За всеки случай се запасете с въже или ластици с куки. Ако е необходимо, натиснете неща в каросерията, разтегнете въжето от страна до страна. Натискайте меките мебели и домакински уреди за да не може да мърдат.

И това е готови сме за тръгване. 

 

2
Защо хората поръчват копирайтинг услуги
Реклама в google adwords