Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (673 words)

Реклама в google adwords

Реклама в google adwords заедно с реклама в социални гиганти, като Фейсбук е успешния метод за разрастване и развитие на един бизнес. За този тип реклама е нужно да имате добре изграден и функционален уебсайт, както и фейсбук страница евентуално. Качествените хостинг услуги

Реклама в google adwords заедно с реклама в социални гиганти, като Фейсбук е успешния метод за разрастване и развитие на един бизнес. За този тип реклама е нужно да имате добре изграден и функционален уебсайт, както и фейсбук страница евентуално. Качествените хостинг услуги, оптимизирането и поддръжката на сайта ви и фейсбук страницата ви са част от рекламата, която е добра. В онлайн пространството има повече от три милиарда уебсайта. Как тогава потребителя ще намери точно вас и по какви критерии? Много просто благодарение на гигантската търсачка google и супер интелигентните търсещи машини, и техните алгоритми.

Въпреки, че търсачката не е единствената, то тя с пазарния си дял от около 40% в сферата на търсачките, е най-влиятелната и мощна до момента. Изкуствения интелект на интелигентните машини сканира милиарди сайтове на ден, за да даде информацията на потребителите, която те търсят в мрежата. Днес е немислимо да живеем без реклама в google adwords или пък без търсачката въобще. Всичко се основава на ключови думи и фрази, които спомагат търсещият и предлагащият да се срещнат някъде по средата на пътя си. Приходите на гиганта са основно от реклама и определено неговата реклама е много ефективна.

Популяризиране на бизнеси, лица, фирми, дейности и въобще всичко се прави в гугъл. Той и рекламната му платформа са символ на успех и много често думата „търся“ се олицетворява именно с гигантската търсачка. За да рекламирате успешно, обаче е необходимо да сте запознати с механизмите на работа, на този вид интернет реклама. Тя бива директна платена и индиректна популяризираща. Както вече споменахме, за търсенето най-важни са ключовите думи и фрази. Колкото те са по релевантни с предлаганото от вас, толкова реклама в google adwords е по-успешна и възвръща инвестициите ви.

Работата е там, че е трудно да предложиш на клиента това което търси, точно когато го търси. Е тук идва и главната роля на google adwords и строго целенасочените и методи за таргетиране. Когато потребител на мрежата потърси обувки например, то търсачката му изкарва рекламни карета с най-добре класиралите се сайтове. Така клиента намира търсеното, а търговеца предлага стоката си точно на време.

Отличителни черти на една реклама в google adwords:

Безопасна реклама – рекламата е погълнала ежедневието ни изцяло. Отвсякъде ни заобикалят билбордове, продукти и услуги, които често ни е писнало да гледаме. Но рекламата в търсачка, като гугъл е безопасната, ненатрапчива и сигурна реклама. Тя се търси от потребителя целенасочено и винаги е полезна, защото дава база за сравняване и отсяване на предложенията. Така, ако сте търговец предлагащ качествени стоки и услуги, то няма как да не рекламирате успешно с adwords.

Целево насочване – това е главната екстра, която търсачката предлага за рекламите ви, както го прави и фейсбук. Това насочване тук, обаче основно се постига, чрез ключовите думи и фрази и те са разковничето, което отвеждат клиент и потребител един до друг. Параметрите по избор на местоположение, интереси и възраст са по-ефективни в социалната мрежа, докато тук ключовите думи са индикатора за добре изградена рекламна кампания. В пъти ефективността на рекламата ви се увеличава, когато изберете правилното описание, правилните ключови думи и предложите на клиента, това което търси.

Плащане на клик – разбира се винаги от една рекламна кампания се търси изгодата и възвращаемостта. Ако това се случи и със значително малък бюджет, то бизнеса е много добре изграден. Затова реклама в google adwords е уникална, защото плащате само, когато потребител кликне на нея и получите ответна реакция. За разлика от плащането на импресии, което е просто показване на рекламата, без ответна реакция, кликовете са много по-удачния вариант за бюджетиране и възвръщане на средствата.

Реклама в google adwords е уникален шанс, който се предлага на хилядите бизнеси по света да се изградят, като едни международни и популярни компании. Този вид реклама е много ефективен, стига да осъзнавате мощта му и да го използвате правилно.

 

1
Как правилно да подредим камиона при превоз на баг...
Биостимулатор за борба с бръчките и остаряването
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location