Размер на шрифта: +
3 minutes reading time (538 words)

Биостимулатор за борба с бръчките и остаряването

Биостимулатор за борба с бръчките е една нова и иновативна технология, която все повече се налага сред козметичните процедури. Като цяло с годините неизбежно е кожата на лицето да изгуби еластичността си, мускулите да изгубят своят тонус и плътност, и така следите на времето да се появят по лицето ни.

Биостимулатор за борба с бръчките е една нова и иновативна технология, която все повече се налага сред козметичните процедури. Като цяло с годините неизбежно е кожата на лицето да изгуби еластичността си, мускулите да изгубят своят тонус и плътност, и така следите на времето да се появят по лицето ни. Освен това с напредването на възрастта мастната подкожна тъкан постепенно намалява. Поради това се получават атрофии на структурата на лицевия облик, като степента им при различните хора е различна. Всичко това появило се постепенно във времето или накуп, поради влошено здраве води до увисване кожата на лицето и шията, както и на появата на дълбоки бръчки.

Как един биостимулатор възвръща младежкия вид на лицето?

Основния източник, който би могъл да спомогне за регенерацията на кожата и връщането на нейния по-свеж вид е колагена. Именно активното производство на колаген е това, което спомага за уплътняването на кожната тъкан и за нейното възобновяване, чрез реструктуриране на тъканите. Естествено колагена се произвежда в организма, обаче до около двадесет годишна възраст. От там насетне производството му постепенно намалява, докато не достигне съвсем ниски нива. Затова и се налага терапевтично и козметично лечение с активното участие на колаген.

Допреди години тази козметична терапия бяха кремовете със съдържание на животински колаген. Те, обаче се оказаха неефективен метод, поради невъзможността колагена да се усвои напълно от кожата външно. Филърите с колаген бяха следващата козметична стъпка, която по-адекватно успя да възвърне младежкия вид на лицето. Тези с животински колаген са по-ефикасното и естествено решение от инжектирането на хиалуронова киселина, но все още са твърде нетрайни и бързо разграждащи се. Затова са заменяни все по-често с биологично създадени филъри на база структурата на колагена произвеждан в човешкото тяло. Тези пълнители за бръчки се инжектират подкожно в повърхностния слой на кожата или по-дълбоко, в зависимост от нуждите за възстановяване.

Най-новата и иновативна методика се оказаха, според редица специалисти, биостимулаторите активиращи производството на колаген и същевременно регенериращи кожата. Те освен, че успешно попълват дълбоките бръчки, активно повишават производството на колаген в човешките кожни клетки. Така лицето е отново по-свежо, енергично и младо. Именно такъв качествен и ефикасен биостимулатор е продукта на Еланс. Той на сто процента се разгражда и абсорбира в човешкия организъм и не предизвиква никакви алергични реакции, като животинските колаген филъри. Продукта до 99% имитира структурата на молекулата изграждаща колагена в човешкото тяло.  

Като цяло състава на попълващият бръчките филър с характеристики на биостимулатор е напълно безвреден. Той се състой от гел създаден на водна основа, който включва в състава си малки сфери от поликапролактон. Именно в медицината тези микросфери са използвани за направата на биоразградими хирургични конци. Когато използвате конвенционални пълнители за кожата на лицето, то процедурата е нужно да се повтори поне на всеки три или шест месеца. Ако не се повтори бръчките отново се задълбочават. Това с този иновативен биостимулатор не се налага, защото той стимулира производството на колаген в кожата на пациента и по този начин процеса е постоянен и траен. 

 

1
Реклама в google adwords
Какво трябва да знаете преди да си купите нов акум...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location