Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (436 words)

Какво трябва да знаете преди да си купите нов акумулатор

Какво трябва да знаете преди да си купите нов акумулатор

Те имат различни размери, наречени групи. За да бъдете сигурни, че избраният от вас модел е подходящ за вашия автомобил първо трябва да проверите в ръководството на потребителя за съответната марка кола.

Какъв е размерът на акумулатора, който ви е нужен?
Те имат различни размери, наречени групи. За да бъдете сигурни, че избраният от вас модел е подходящ за вашия автомобил първо трябва да проверите в ръководството на потребителя за съответната марка кола. В много магазини могат да ви помогнат да разберете кой е размерът, който ви е необходим, като знаете марката и модела на вашия автомобил, но не бива да разчитате много на това.

Какъв е климатът, в който живеете?
Желателно е да изберете акумулатор, който е съобразен с клиничния пояс, в който живеете. За по-горещ климат на акумулатора пише „Южен“ или „S” и е проектиран да издържи на много високи температурни градуси. За по-студен климат на акумулатора има надпис „Северен“ или „N" и има по-високи нива на студено фабрикуване на ампера.

Наистина ли ви е нужен акумулатор с висока производителност?
Вероятно НЕ, ако карате един по-обикновен автомобил. Но ако сте оборудвали колата си с много екстри като усилватели, повече светлини и други аксесоари и желаете те да работят при изключен двигател, това обезателно ще ви доста по-мощен акумулатор.

Смятате ли да шофирате често извън града?
Някои акумулатори са изградени от крехки плочи, които могат да се разхлабят при постоянните вибрации причинени от неравния извънградски път. Други имат много здрави намотки и са предвидени точно за такива по-екстремни карания, обикновено те са и херметически запечатани и няма вероятност да потекат.

Искате ли да ви го инсталират на място?
Повечето гаражи и магазини за авточасти предлагат безплатно инсталиране на акумулатори, ако ги закупите от тях, а това е голямо предимство, особено ако до сега не ви се е налагало да правите подобно упражнение.

Изберете нов акумулатор
Както всички батерии, така и акумулаторите губят своята мощност, докато стоят на рафта в магазина. В случая погледнете датата и се уверете, че акумулаторът, който ще купите не е по-стар от 6 месеца. Понякога датата се изписва като код представляващ месеца („А“ за януари) и цифра за годината („6“ за 2016 г.)

Донесете вашия изхабен вече акумулатор
Винаги връщайте вашия стар акумулатор за рециклиране, когато купувате нов. В много държави има глоба, която ще трябва да платите, ако при купуването на нов акумулатор не върнете стария за рециклиране. Автомобилните акумулатори са най-рециклираните предмети в света, със скорост на възстановяване на 96% за оловно — киселите батерии.

След като знаете вече всички тези неща спокойно можете да разгледате и поръчате вашия нов акумулатор от Veber.bg, където ще откриете богата гама от модели с различен капацитет на достъпни цени.

2
Биостимулатор за борба с бръчките и остаряването
Лечение на хипертрофични белези по различни методи
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location