Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (444 words)

Топ съвети за по-добро качеството на дома с климатик

Знаете ли, че вътрешните алергени и замърсители вземат своя час пик през зимата, когато домове са запечатани срещу студа. Качество на въздуха в помещенията може да пострада, когато домове са затворени здраво и изградени с неподходящи материали.

Знаете ли, че вътрешните алергени и замърсители вземат своя час пик през зимата, когато домове са запечатани срещу студа. Качество на въздуха в помещенията може да пострада, когато домове са затворени здраво и изградени с неподходящи материали.

Ето топ съвети за по-добро качеството на дома с климатици дд TREO, които да ви помогнат да направите жилището си по-здравословно:

  1. Филтър за опресняване

Редовно проверявайте помещенията и заменете филтрите във вашата отоплителна / охладителна система, за да се минимизирате замърсители във въздуха. Обмислете идеята за инсталиране на електростатичен филтър, в която работи електрически заряд. Такъв ще улови повече въздуха частици, за разлика от стандартните филтри.

  1. Димни сигнали

Свещи, цигари и дърва в камини, всички замърсители освобождават изгорели газове и въглероден двуокис, които влошават качеството на въздуха и дори могат да предизвикат здравословни проблеми. За да поддържате въздуха на Вашия дом чисти, купувайте само нетоксични свещи (като тези без ароматни сортове соя) и не допускайте пушене в закрити помещения.

Ако трябва да използвате камина, то изберете „излекувано“ или сушено дърво вместо налягане от обработено дърво. Инспектирайте и почиствайте редовно.

  1. Решете проблема със сухия въздуха в затворени помещения - Поддържайте идеално ниво на влажност. Това лесно може да се постигне с допълнително поставяне на овлажнител за въздуха.

Когато въздуха е студен и се нагрява, той се разширява, вкарвайки относителната влажност (RH) в дома. Това може да е особено видно в зимните месеци, когато температурите могат да паднат в едноцифрени числа, сходни с тази на най-сухите пустини в света.

Някои признаци за влажността в дома може да са твърде агресивни. Такива може да разпознаете и по следните признаци, а те включват:

Чести алергии или заболявания на дихателните пътища;

Суха кашлица, болки в гърлото или прекомерна кашлица;

Суха, раздразнена носна лигавица;

Сухота и сърбеж по кожата;

Напукани устни;

Статичните шокове;

Напукване на тапети и стени;

Напукване на мебели и дърво;

Повреда на битово обзавеждане.

Създаден, за лесно интегриране с вашия HVAC система, изсушителят премахва излишната влага от въздуха. В зависимост от модела може да изберете и да контролирате влажността в целия дом или в единно пространство (стая).

С овлажнители добавяте влага във въздуха на Вашия дом, когато такава е необходима, за да създадете удобно атмосфера. И обратното, когато въздухът е прекалено влажен и в резултат се получава конденз, може да поставите изсушител.

Предвидете вашата здравословна среда на живот не само с избора на климатик за отопление, климатик за охлаждане, но и цяла система, която се грижи за баланса на въздуха в дома.

 

1
Лечение на хипертрофични белези по различни методи
Как да изберете резервни авточасти за автомобила в...