Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (426 words)

Как да изберете резервни авточасти за автомобила ви

Как да изберете резервни авточасти за автомобила ви

Във все по-натовареното ни ежедневие и с безбройните разходи за бензин, застраховка и данъци, на хората им е все по-трудно да отделят от бюджета си пари за ремонт и поддръжка на автомобилите си.

Във все по-натовареното ни ежедневие и с безбройните разходи за бензин, застраховка и данъци, на хората им е все по-трудно да отделят от бюджета си пари за ремонт и поддръжка на автомобилите си. Когато обаче това се наложи, вие може да поискате от механика вместо оригинални авточасти да сложи алтернативни такива на автомобила ви. Това може да ви спести пари в момента, но понякога не е добре за вашия автомобил в дългосрочен план. Тук ще ви предложим съвети, които биха ви помогнали да спестите време и пари при поддръжката на автомобила ви.

Планирайте редовно поддръжка
Всеки производител описва своите препоръки за редовна поддръжка в ръководството за потребителя, като някой от тях са на много кратки интервали и се изисква по-задълбочена работа в сервиз. Като цяло може да спестите много средства, ако спазвате тези интервали и посещавате сервиз за подмяна на масла, ремъци и филтри в оказаното от производителя време.

Замяна на износените или разкъсаните авточасти
Някои части, като: гуми, спирачки и чистачки, просто се износват с времето и трябва да се подменят с нови. Някои хора решават да заменят тези авточасти с алтернативни и това е нещо нормално, и би им спестило много средства. Но бъдете особено внимателни, когато става дума за гумите и спирачките по отношение на техните характеристики и размери, и не правете компромис с тяхното качество, тъй като то може да застраши вашия живот.

Алтернативни авточасти
Понякога алтернативните части са много добри и перфектно заменят оригиналните части в автомобилите. Не така стоят нещата обаче с частите свързани с компютърната система, където многобройните сензори могат да отчитат грешка, ако не е поставена оригиналната част.
Но други механични авточасти, като елементи на двигателя могат да бъдат идеално заменени с алтернативни и това ще ви спести много допълнителни разходи.

Щети по каросерията на автомобила
Когато става дума за увреждане по каросерията на автомобила, също е добре да се придържате към купуването на оригинални части и оборудване, които имат отношение към безопасността и ефективността му. Защото многобройните изследвания са показали, че има фрапиращи разлики при автомобил катастрофирал с оригинално оборудване и такъв оборудван с алтернативни авточасти, освен ако те не са сертифицирани, да отговарят на същите стандарти, както оригиналните.

Ако имате проблем с вашия автомобил и ви предстои ремонт и търсите висококачествени авточасти разгледайте каталога на AutoO.bg, където ще откриете богат асортимент от части за различни марки и модели коли, с гаранция от производителя и с цени без конкуренция.

2
Топ съвети за по-добро качеството на дома с климат...
Да се доверя ли на посредник за работа в чужбина?
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location