Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (447 words)

Как да използваме бебешка количка?

Как да използваме бебешка количка?

За майките, които никога не са използвали бебешка количка тази статия може да им помогне при избора на такава. Трябва много да се внимава при употребата на количката за детето, защото в противен случаи може рискувате да си създадете сериозни проблеми.

За майките, които никога не са използвали бебешка количка тази статия може да им помогне при избора на такава. Трябва много да се внимава при употребата на количката за детето, защото в противен случаи може рискувате да си създадете сериозни проблеми.

Ето и няколко съвета за правилна употреба, след като закупите бебешка количка онлайн или във физически магазин. Разбира се покупката онлайн е за предпочитане, защото има много преимущества и удобства. В това число са вкючени богат избор на модели, без да излизате от дома или офиса. Онлайн магазините работят 24 часа в денонощието и можете да си поръчате дори и в късните часове на нощта, ако разбира се не ви се спи. Има още много удобства при онлайн пазаруването, но нека се спрем на съветите, които ви обещахме за правилна употреба на бебешката количка.

Подготовка на количката за използване: Разгъване

Отключвате куката, която държи количката сгъната. Следвайте указанията на производителя. Повечето колички се отварят с кръгови движения, но всеки производител има различен метод на разгъване.

ВАЖНО! Заключете колелата на количката, като натиснете надолу спирачките с крака си. Приложете, ако е необходимо, силен натиск докато чуете щракване. По този начин повторете и с другото колело. Но все пак внимавайте натискът да не е прекалено силен, защото в противен случай можете да счупите колелото, вместо да го заключите.

Носете със себе си поне един резервен биберон и бебешка бутилка. Винаги трябва да се подготвени, когато сте тръгнали с бебе на път и да имате биберони, памперси и дрехи. Разгънете обратно сенника, ако има такъв. Единствените колички, които нямат сенници са количките-чадър.

Преместете седалката на количката в седнало положение и се уверете, че количката няма да се затвори при поставянето на детето. Намерете колана, който е Т-образен и го регулирайте, така че нито да е много стегнат, нито хлабав. Намерете и другите предпазни колани, които също са Т-образни на вид и се уверете, че на са усукани. Сложете бебето в количката и го облечете хубаво назад и след това го вържете с предпазните колани.

Върнете се обратно към колелата на количката и ги отключете, като внимавате да не счупите заключващия механизъм на спирачките при силен натиск с крак, затова поставете внимателно върха на обувката си под заключващия механизъм на колелото и натиснете нагоре. Като чуете кликване значи сте отключили колелото. Направете същата процедура и с другото колело.

И така вече количката е готова за пълноценна разходка в парка, градинката пред блока или планината, на вилата или на пикник.

1
Да се доверя ли на посредник за работа в чужбина?
Контуриране на лицето