Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (414 words)

РЕЧЕН КРУИЗ ИЗ ХОЛАНДСКИТЕ ЛАЛЕТА

РЕЧЕН КРУИЗ ИЗ ХОЛАНДСКИТЕ ЛАЛЕТА

Времето се затопли, слънцето ни се усмихна и ни вдъхна нови сили и ентусиазъм за приключения и пътешествия. Във въздуха вече витае усещане за пролет, за нов живот и разбира се за цветя! :)

Времето се затопли, слънцето ни се усмихна и ни вдъхна нови сили и ентусиазъм за приключения и пътешествия. Във въздуха вече витае усещане за пролет, за нов живот и разбира се за цветя! :)

Пролетните цветя започват да се събуждат и макар че е все още едва края на февруари вече се появяват първите кокичета, зюмбюли и минзухари. А малко по-късно очакваме включване и от царя на пролетните цветя – лалето!

Ако сте любители на цветята или пък желаете да напълните очите и душата си с ярки цветове и пролетна красота, Вашата дестинация е Холандия. От средата на март до средата на май, голяма част от страната се превръща в огромно море от цветя. Най-впечатляващото време за посещение е т.нар. „сезон на лалетата“, който е в пика си в средата на април, а най-подходящото място за това е паркът Кукенхоф.

Всяка пролет в него разцъфват над 7 милиона лалета от общо 800 разновидности! Със своите 32 хектара той е най-големият цветен парк в света, а посетителите му имат на разположение 15 километра алеи, които водят край феерия от лалета, нарциси, орхидеи, рози, ириси и много други. Ще бъдете опиянени от аромати и гледки!

Историята на Кукенхоф, а и името му датират от 15 в, когато графиня Жаклин Баварска използва местността за „кухненска градина“ на замъка Тейлинген. През 1641 г. е построен и замъкът Кукенхоф, а през 1857 г е направен дизайнът на градините му, които формират основата на днешния парк Кукенхоф. В съвременния си вид паркът отваря врати за публиката през 1950 г, след като година по-рано 20 износители на цветя решават да го използват като своеобразна изложбена площ на пролетни цветя.

През 2017 г е 68-ят сезон на Кукенхоф, който ще бъде отворен от 23 март до 21 май. Темата на парка тази година е „Холандски дизайн“.

Цветните градини могат да бъдат разгледани пеша, с колело под наем или с лодка по водните алеи.

Освен рай за цветарите и фотографите, Кукенхоф е един голям празник и за децата. За малчуганите са предвидени различни забавления като търсене на съкровища, лабиринт, детска площадка и дори мини ферма.

Паркът Кукенхоф се намира в Южна Холандия, в градчето Лисе и е лесно достъпен с кола, влак или автобус, както и по един много приятен начин – тематичния речен круиз „Холандски лалета“.

 

 

4
Контуриране на лицето
Кабинетно или домашно избелване на зъбите?