Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (476 words)

Кабинетно или домашно избелване на зъбите?

Както е известно, основните методи за избелване на зъбите са два: офисно или т.нар. професионално избелване (в кабинета на Вашият стоматолог) и домашно избелване на зъбите.

Както е известно, основните методи за избелване на зъбите са два: офисно или т.нар. професионално избелване (в кабинета на Вашият стоматолог) и домашно избелване на зъбите.

Разбира се, при наличие на сериозни финансови възможности всеки може да отиде при козметичен стоматолог, да заплати съответната цена и да се подложи на професионална процедура за избелване.

Другият вариант е да се снабдите със система за домашно избелване на зъбите, което ще ви излезе многократно по-евтино при едно качество, напълно сравнимо с резултата от офисното избелване.

Ефективните системи за домашно избелване на зъбите като, например, предлаганите от фирмата Crest, предвиждат процедури, които се изпълняват минимум 12 последователни дни - като стандартната процедура е 20 дни за зъби с нормална чувствителност и 30 - с повишена (при по-чувствителните зъби ежедневните процедури са по-кратки, затова и броят им се увеличава). Трябва да се знае, че този метод е не по-малко ефективен от предлаганите начини и средства при офисните процедури, тъй като активните съставки не се различават от професионалните. Но трябва да се отбележи едно важно предимство на домашното избелване - активните смеси са с по-ниска концентрация на действащото вещество. Така въздействат по-меко върху емайла на зъбите, без да го увреждат.

И друго предимство, което съвсем не е маловажно: домашното избелване на зъбите е в пъти по-евтино от професионалното, извършвано в кабинет по козметична стоматология.

За разлика от професионалното избелване, когато трябва да се ходи на посещение при зъболекар, при домашните процедури не е необходимо да губите своето лично време, което, както всички знаем, постоянно ни липсва в днешния забързан начин на живот.

Домашното избелване, особено с най-разпространените избелващи ленти Crest, е лесно за приложение, като не се нуждае от обучение и допълнителни умения.

Специалистите по избелване на зъби отбелязват, че ефектът след употреба на избелващите ленти продължава доста по-дълго, отколкото след професионални стоматологични процедури. Това се дължи на обстоятелството, че почистването на зъбната тъкан става постепенно, в продължение на по-дълъг период от време - а не еднократно, както е в зъболекарския кабинет.

Избелването на зъбите в домашни условия не уврежда тяхното здраве и емайла им - известно е, че процедури, които са разрешени да се правят вкъщи и не изискват лекарско наблюдение, са безопасни за здравето.

Относно получените резултати и тяхното качество, може да се каже с увереност следното: благодарение на новите технологии и разработки на съвременните учени, домашното избелване на зъбите е също толкова ефективно и не отстъпва по резултатите и нивото си на професионалното избелване в стоматологичен кабинет.

Изследванията в областта на избелване на зъбите и устната хигиена показват, че избелващите ленти Crest са на първо място в класациите като най-ефективни и безопасни средства за избелване на зъбите вкъщи.

Имайки предвид тези факти и обстоятелства, всеки желаещ да избели зъбите си може да направи своя избор.

1
РЕЧЕН КРУИЗ ИЗ ХОЛАНДСКИТЕ ЛАЛЕТА
Избелващи ленти и пасти - бързи и лесни средства з...