Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (470 words)

Избелващи ленти и пасти - бързи и лесни средства за домашно избелване на зъбите

Понякога се случва да се нуждаем бързо, в сравнително кратки срокове, да си избелим зъбите у дома? Например, ако утре ни очаква важна среща, без значение от какъв характер: делова, приятелска или съвсем лична.

Понякога се случва да се нуждаем бързо, в сравнително кратки срокове, да си избелим зъбите у дома? Например, ако утре ни очаква важна среща, без значение от какъв характер: делова, приятелска или съвсем лична. И внезапно, поглеждайки се в огледалото, установяваме, че зъбите ни изглеждат далеч не така, както би ни се искало. Или, все пак имаме на разположение няколко дни - тогава, разбира се, резултатът ще бъде по-ефективен. Във всички подобни случаи трябва да бъдем сме сигурни, че самостоятелното избелване няма да ни навреди. 

Кога можем да приложим средства  и процедури за домашно избелване на зъбите?

Условията за това са следните.

Зъбите ви трябва да бъдат здрави. Ако посещавате редовно и профилактично зъболекар, например, на всеки 6 месеца, може да направите просто едно контролно посещение, за да се уверите, че не е възникнал изненадващо някакъв проблем.

Освен избелващите ленти, които са едни от най-ефикасните средства за бързо избелване на зъбите в домашни условия, също така може да се използват и избелващи пасти за зъби. Разбира се, техният ефект не е така рязък и осезаем, както при лентите - но те са прекрасно поддържащо средство за висока белота на зъбния емайл след приключване на  процедурите по избелване с по-силни средства. Обикновено в тях е включен абразивен материал, затова се препоръчва да бъдат използвани не всеки ден, както повечето хора са свикнали - а максимум 3 пъти седмично, като през останалите дни зъбите се почистват с обикновени пасти за зъби. Препоръчва се и ежедневна употреба на освежаваща вода за уста.

Комбинацията избелваща лента и избелваща паста за зъби (но не едновременно - пастата се използва само след приключване на процедурите с лентите) Ви дава висока гаранция за дълготраен ефект на домашното избелване на зъбите и запазване на получената степен на бяла тоналност. Най-разпространените такива комплекти са с марката Crest, като в тях с цел поддържане на общата хигиена на устната кухина е включена и освежаваща вода за уста.

Избелващите ленти Crest са средство с меко, щадящо действие - но с дълготраен резултат. Залепват се върху зъбите за интервал от време между 5 и 30 минути в зависимост от конкретния вид лента. Функционират чрез тънък слой гел и ниска концентрация на активното вещество върху вътрешната си повърхност. Белотата на зъбите се повишава осезателно, като резултатът се запазва от 6 до 18 месеца в зависимост от състоянието на зъбите и вида лента, който се използва. Продължителността на цикъла от процедури зависи от особеностите на конкретния продукт. Класическите избелващи ленти Crest се поставят ежедневно за 30 минути - в продължение на 20 дни.

Има обаче варианти за чувствителни зъби - те се поставят за 5 минути всеки ден в период от 30 дни.

1
Кабинетно или домашно избелване на зъбите?
Особености и принципи на избелващите системи за зъ...
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location