Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (487 words)

Пълен релакс във Велинград – почивката е възможна

Пълен релакс във Велинград – почивката е възможна

Велинград е един от красивите ни планински курорти. Разположен в Родопите, богат на много минерални извори, луксозни хотели, които предлагат различни СПА услуги и привличат много туристи  от нашата страна и от чужбина.

Велинград е един от красивите ни планински курорти. Разположен в Родопите, богат на много минерални извори, луксозни хотели, които предлагат различни СПА услуги и привличат много туристи  от нашата страна и от чужбина.  Климатът е планински с мека зима, а лятото е прохладно и  създава приятни мигове за почивка и пълен релакс на туристите, като ги дарява с  вълшебни и незабравими мигове. Омайната природа, прекрасна панорама и красивите местности впечатляват силно и зареждат с положителна енергия своите гости.

Няма турист, който веднъж посетил Велинград и околностите да не мечтае за времето, когато пак ще се отдаде на пълноценна почивка и отдих в района. Велинград е образуван от три квартала – Лъджене, Каменица и Чепино. Има  много забележителни места,които предлага вълшебни възможности за пълноценна почивка.Прекрасните условия,доброто обслужване и наличието на много забавления правят планинският град привлекателна дестинация.

Тук ще намерите много хотели с приемливи цени , които предлагат вълшебна българска кухня типична за нашия ориенталски вкус. Във всяко кътче на града и в околните забележителни места ще намерите голямо разнообразие на предлаганите квартири, хотели, къщи за гости, които ще задоволят всички капризи на своите посетители за една удивителна All inclusive  почивка във Велинград. За да направят правилният избор почиващите е необходимо да се информират предварително за къде точно ще предпочетат да се настанят. В  централната част на града или в околните прелестни местности, за да бъде според техните  вкусове  и предпочитания.

Предлагат се първокласни хотели и  по-евтини квартири и много ресторанти и други хранителни заведения. Има прекрасни условия за развлечение и екскурзии до близките забележителности.

Юндола е една красива местност,  която пленява със своята неописуема природа. Намира се съвсем близо до Велинград по пътя към Разлог. Планински ски курорт, който е добре оборудван предлага прекрасни възможности за ски и други зимни спортове. Многото хижи наоколо са удобни  и предлагат прекрасни условия на своите посетители.

Клептуза е красива местност известна с карстовия извор снабдяващ целия град и околностите с вода. Намира се в Чепино. Природата е невероятна.  Местността е осеяна с много борови гори. Намиращите се две езера предават неотразим блясък на местността и я правят желана и посещавана. В езерата има колелета, а наоколо много заведения за хранене,  снабдени и с детски площадки и кътчета за датски забавления.

Не по-малко интересна е и крепостта Цепина намираща се до село Дорково. Древна крепост, която е запазена до днес  и представлява ценна археологическа ценност и ни връща в далечните древни времена и ни кара да се чувстваме горди. Има и други забележителни места и в града и в околностите. Ботаническата градина намираща се в града, която се откроява с специална гледка.

Паметникът на Вела Благоева, Палеонаходище край село Дорково. Пещерите Леденика и Снежанка  и много други забележителни и ценни места, които ще отавят ценни спомени у нас.

1
Най-добрите съвети за избор на входна врата за вси...
Топ съвети и клипове за монтаж на интериорни врати