Размер на шрифта: +
2 minutes reading time (418 words)

Топ съвети и клипове за монтаж на интериорни врати

Ако сте решили да монтирате врати сами, първо е хубаво да се консултирате с фирмата от, която сте си закупили вратите.

Ако сте решили да монтирате врати сами, първо е хубаво да се консултирате с фирмата от, която сте си закупили вратите.

Всяка предлага индивидуални инструкции за монтаж и препоръчителни условия за съхранения спрямо моделите, който предлага. Ако не сте имали възможността да присъствате на монтаж, хубаво е да видите как изглеждат нещата. Страхотен пример е клипа, който излезе съвсем скоро в интернет пространството за монтаж на интериорни врати.

Голяма част от слагането една врата е монтажа ѝ. Но и едно от най–важните неща е правилно взетият размер. Размерите трябва да се вземат в три височини и три ширини. Необходим Ви е и нивел за да определите дали стените около отвора са криви. При наличие на по-голяма кривина в стената за отвора е препоръчително не само регулируема каса, но и уширителна планка, която да имате възможност да изрежете по кривината на стената. След като определите необходимият ви размер крило и каса, трябва да се сдобиетеи  с необходимите инструменти и материали:

  • Винтоверт
  • Ръчен и настолен циркуляр
  • Чук, дървен чук
  • Дървени ками
  • Полиуретанова пяна
  • Винтове за дърво 6(см)
  • Лепило за дърво
  • Къртач за евентуално оформяне на отвор
  • Силикон

Първо подрежете страниците на касата от долната страна до необходимата височина, така че да ви останат аваново 2см във височина. После можете да ги сглобите с горната по-къса част на касата. Захванете ги с винтове за дърво. Закрепите касата с ками в строителният отвор, но не забравяйте да определите посоката на отваряне, съответно и местоположението на пантите, ако не е зададено фабрично в касата. Закрепете крилото за вече захванатите панти към касата или само го закачете, ако пантата е осова. Поставете разпънки /обтегачи/ във вътрешната част на касата - на нивото на бравата и в долната част на касата. Можете да поставите пяна между касата и зида. Изчакайте пяната да изсъхне добре, като времето съобразете спрямо това каква пяна сте избрали. След като това се случи можете да поставите и останалата част от обкова. Препоръчително е обтегачите да останат в касата за около 12-15 часа, без да бъдат размествани или сваляни. Первазите, които покриват монтажната пяна се прерязват под ъгъл от 45 или 90градуса - по ваше желание и допълнително се лепят със силикона. Някои от фирмите предлагат и собствени клипове за монтаж в сайтовете си.

Имайте предвид, че монтажниците на врати винаги също четат упътванията за монтаж!
Всеки модел има специфики, които не трябва да се пропускат!
Желателно е да използвате услугите на специалисти.
Успех!

2
Пълен релакс във Велинград – почивката е възможна
Съвети при избора на тапети
 

Коментари (0)

There are no comments posted here yet

Оставете вашите коментари

Posting comment as a guest. Sign up or login to your account.
прикрепени файлове (0 / 3)
Share Your Location